مگر پلیس بیکار است که بخواهد در مدارس مستقر شود/ پلیس در بحث حجاب در مدارس مداخله ای ندارد/ عده ای می خواهند به هر شکلی موضوعات را به حجاب گره بزنند

فرزانه فراهانی: اول اردیبهشت ماه وزارت آموزش و پرورش در اطلاعیه ای از تفاهم نامه همکاری مشترک بین فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و وزارت آموزش و پرورش با هدف توسعه همکاری های آموزشی اجتماعی و فرهنگی خبر داد. این اقدام واکنش های زیادی در پی داشته است برخی نگران امنیتی کردن فضای مدرسه هستند و برخی نسبت به دخالت نیروهای نظامی در امر اجتماعی و فردی دانش آموزان هشدار می دهند.

مگر پلیس بیکار است که بخواهد در مدارس مستقر شود/ پلیس در بحث حجاب در مدارس مداخله‌ای ندارد/ عده‌ای می‌خواهند به هر شکلی موضوعات را به حجاب گره بزنند

تیتو برای بررسی جوانب مختلف این تفاهم نامه و ابهاماتی که برای افکار عمومی ایجاد کرده است با سرهنگ حسین درجانی مقام انتظامی معاونت اجتماعی فراجا گفت وگو کرده است؛ در ادامه مشروح این گفتگو را دنبال کنید. 


چرا تفاهم نامه ای بین پلیس با وزارت آموزش و پرورش منعقد شده است؟

پلیس از قبل از انقلاب تا کنون به سمت آموزش در حرکت است و آموزش در محیط دانش آموزی هم با ۴ مؤلفه در حوزه های موادمخدر جلوگیری و پیشگیری از سرقت آدم ربایی و حوزه مفاسد انجام و پیگیری شده است. در خصوص مفاسد باید بگویم که بیشتر سعی می کنیم خانواده ها و فرزندان دانش آموز آن ها را که از سر بی اطلاعی و کم تجربگی ممکن است گرفتار باندهای فساد شوند آگاه کنیم و در صورت وقوع جرمی در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهیم.

آیا آگاهی بخشی به دانش آموزان و والدین آن ها در خصوص مفاسد و دیگر آسیب ها وظیفه خود آموزش و پرورش نیست؟

آموزش و پرورش تخصص این حوزه را ندارد و نمی تواند کلیات مفاسد را توضیح بدهد و این حوزه از حوزه های تخصصی پلیس است و نه تنها در ایران بلکه در خیلی از کشورهای دنیا پلیس به دلیل نزاع هایی که بچه ها در سنین بالاتر با هم دارند پلیس مدرسه وجود دارد و با آموزش و پرورش خودشان تفاهم نامه دارند و تفاهم نامه اخیر پلیس در کشور ما با وزارت آموزش و پرورش هم چیز عجیب و غریبی نیست.

با انعقاد این تفاهم نامه پلیس قرار است برای اولیای دانش آموزان مدیران مدارس و معلمان جلسات توجیهی در خصوص موضوعاتی که می تواند به دانش آموزان و فرزندان ما آسیب بزند و برای آن ها مشکل ایجاد کند برگزار کند و همین طور بر اساس سن و سال دانش آموزان و طبق استانداردهای لازم جلسات آموزشی و مشاوره توجیهی را توسط افسرهای متخصص و آموزش دیده برگزار کند و پلیس قرار نیست هر کسی را به مدرسه ببرد.
 

فرق مشاوره ای که پلیس ارائه می کند با مشاوره مشاوران آموزش و پرورش در چیست؟

مدارس مشاور تربیتی دارند و البته در تخصص من نیست که راجع به آن قضاوت یا اظهارنظر کنم ولی مشاوره پلیس شامل مسائل مبتلابهی است که در ارتباط با جرایم است؛ ما در رابطه با جرم صحبت می کنیم و سوال اینجاست که آیا مجموعه هایی چون آموزش و پرورش تخصص این را دارند که درباره جرم صحبت کنند و مشاوره بدهند و مسائل کیس های مختلف را مدیریت کرده و در صورت نیاز به ما گزارش بدهند؟

مگر پلیس بیکار است که بخواهد در مدارس مستقر شود و به این مراکز ورود کند؛ اصلا ورود پلیس به مدارس یک اقدام غیرقانونی است و پلیس به هیچ عنوان نمی تواند چنین کاری را انجام بدهد.

بهتر نیست خود مشاوران مدرسه مسائل مربوط به دانش آموزان در مدارس را مدیریت کرده و در صورت نیاز از حضور و مداخله پلیس نیز بهره مند شوند؟

قرار نیست مداخله ای صورت بگیرد و مداخله شامل زمانی می شود که جرمی اتفاق افتاده و پلیس باید ورود کند؛ ما داریم راجع به آموزش و پیشگیری حرف می زنیم و موضوع تفاهم نامه پلیس با آموزش و پرورش نیز دقیقا در همین خصوص است و فرهنگسازی در خصوص پیشگیری از آسیب ها نیز برعهده پلیس و در تخصص پلیس است و البته پلیس در گذشته هم بدون تفاهم نامه چنین اقداماتی را انجام داده و قرار بر این است که تفاهم نامه به این موضوع نظم و انضباط بدهد.

مگر پلیس بیکار است که بخواهد در مدارس مستقر شود/ پلیس در بحث حجاب در مدارس مداخله ای ندارد/ عده ای می خواهند به هر شکلی موضوعات را به حجاب گره بزنند

آیا با تفاهم نامه فعلی تمرکز و حضور پلیس در خدمات رسانی سایر حوزه ها کم نمی شود؟

وظیفه پلیس آموزش به شهروندان است و مخاطب امروز پلیس ۸۵ میلیون انسان ایرانی است و فرقی هم ندارد که این انسان ایرانی ۹۰ ساله باشد یا یک دانش آموز ۷ ساله باشد؛ برای پلیس آموزش مسئله خیلی مهمی است چون عملیات انتظامی ارگان پلیس را کاهش می دهد و اینگونه است که ما بر آموزش همه افراد و به ویژه دانش آموزان تاکید داریم و این چنین تفاهم نامه و اقداماتی هرگز موجب نمی شود تا پلیس در دیگر حوزه از ارائه خدمات باز بماند یا حضورش کمرنگ شود. 

ما مجموعه ای به نام معاونت اجتماعی فراجا داریم و اداره کلی بنام اداره کل آموزش همگانی ذیل این معاونت وجود دارد که تخصصش در آموزش به عموم مردم و همچنین دانش آموزان است.

آیا قرار است پلیس به طور مستقیم و هر روز به مدارس وارد شود ؟

خیر قرار نیست گشت پلیس به مدارس وارد شود و تنها یک افسر متخصص برای ارائه آموزش و آن هم در جلسات خاص به مدرسه برود. مگر پلیس بیکار است که بخواهد در مدارس مستقر شود و به این مراکز ورود کند؛ اصلا ورود پلیس به مدارس یک اقدام غیرقانونی است و پلیس به هیچ عنوان نمی تواند چنین کاری را انجام بدهد مگر در یک شرایط استثنایی که جرم و جنایتی در داخل محیط مدرسه رخ داده باشد و به درخواست مدیر مدرسه گشت انتظامی به مدرسه وارد شود؛ برخلاف مدارسی مثل آمریکا که پلیسِ مدرسه دارد و به راحتی در مدرسه تردد می کند پلیس در ایران با لباس فرم و گشت پلیس نمی تواند چنین کاری را انجام دهد و این اتفاق غیرممکن است. 

ما افسران متخصص پلیس با مدرک دکتری را در شهرهای مختلف و البته فقط برای جلساتی که پیش تر گفته شود به مدارس میفرستیم و قرار نیست برخورد انتظامی و قضایی با دانش آموزان صورت بگیرد. در مدارس دخترانه افسران خانم و برای مدارس پسرانه افسران مرد آموزش ها را ارائه می کنند و ما این مراقبت را هم لحاظ می کنیم. 

با صراحت و اطمینان می گویم که در بحث عفاف و حجاب در مدارس هم هرگز پلیس مداخله ای ندارد و هرگز چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

گفتید که پلیس در جلسات آموزشی مشاوره با لباس فرم در مدرسه حاضر شود علت چیست؟

چون این نوع حضور پلیس با لباس فرم تاثیرگذاری بیشتری دارد و برقراری ارتباط با دانش آموزان بهتر اثر دارد و ما همه این ها را امتحان کردیم. پلیس به فراخور مناسبت ها و ایام سال ممکن است یک یا دو بار برای برگزاری جلسات آموزشی و مشاوره برای والدین در مدرسه حضور پیدا کند و یا برای ارائه آموزش به دانش آموزان هم به همین شکل یعنی سالی یک یا دو بار در مدرسه حاضر شود.

مگر پلیس بیکار است که بخواهد در مدارس مستقر شود/ پلیس در بحث حجاب در مدارس مداخله ای ندارد/ عده ای می خواهند به هر شکلی موضوعات را به حجاب گره بزنند

اگر در حین برگزاری جلسات مشاوره پلیس خطایی از دانش آموزان ببینید چه می شود؟

تا جرمی اتفاق نیفتد قرار نیست ما مداخله انتظامی و قضایی داشته باشیم و ورود پلیس با هماهنگی با حراست آموزش و پرورش و اولیای مدرسه است.

متن تفاهم نامه گنگ است و گفته می شود پلیس با این تفاهم نامه می خواهد در بحث حجاب و عفاف دانش آموزان هم مداخله کند آیا صحت دارد؟

متن تفاهم نامه به صراحت در موضوعاتی که درباره آن صحبت کردیم مثل موادمخدر فضای مجازی و … تنظیم شده است. با صراحت و اطمینان می گویم که در بحث عفاف و حجاب در مدارس هم هرگز پلیس مداخله ای ندارد و هرگز چنین اتفاقی نخواهد افتاد؛ چون اصلا به لحاظ فرهنگی روش درست و صحیحی نیست و پلیس به هیچ عنوان به این قضایا ورود نمی کند. واقعیت این است که الان هر اتفاقی می افتد عده ای می خواهند به هر شکلی آن را به موضوع حجاب گره بزنند و گرفتاری درست کنند.

۴۷۴۷

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مگر پلیس بیکار است که بخواهد در مدارس مستقر شود/ پلیس در بحث حجاب در مدارس مداخله ای ندارد/ عده ای می خواهند به هر شکلی موضوعات را به حجاب گره بزنند" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مگر پلیس بیکار است که بخواهد در مدارس مستقر شود/ پلیس در بحث حجاب در مدارس مداخله ای ندارد/ عده ای می خواهند به هر شکلی موضوعات را به حجاب گره بزنند"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه