
مطالعه ای که توسط مجله موسسه ملی سرطان آمریکا منتشر شد یافته های مطالعات قبلی را تأیید کرد که سس های گوجه فرنگی مورد استفاده در غذا های مختلف مانند پیتزا اسپاگتی و سایر مواد غذایی به کاهش آسیب به سلول های غده پروستات کمک می کنند و در نتیجه باعث محافظت از مردان در برابر تومور های بدخیم می شود.
محققان آمریکایی دریافتند که خوردن گوجه فرنگی و مشتقات آن ممکن است به کاهش آسیب ماده ژنتیکی “DNA” در سلول های پروستات در مردان مبتلا به سرطان کمک کند.
تحقیقات قبلی نشان داده بود که گوجه فرنگی خطر ابتلا به سرطان پروستات را در مردان کاهش می دهد و تایید کرد که ماده فعال موجود در آن آنتی اکسیدان “لیکوپن” است.
دانشمندان بر این باورند که لیکوپن ممکن است به کاهش آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد مضر کمک کند که به طور طبیعی هنگام هضم غذا در بدن رخ می دهد و منجر به بیماری و پیری می شود.
محققان دریافتند که لیکوپن همچنین سطح PSA را کاهش می دهد که حضور آن در خون خطر ابتلا به سرطان پروستات را نشان می دهد.
این مطالعه ۳۲ بیمار مبتلا به سرطان پروستات بین ۶۰ تا ۷۴ ساله که به مدت سه هفته قبل از عمل جراحی پروستاتکتومی یک بشقاب بزرگ اسپاگتی با سس گوجه فرنگی را یک بار در روز می خوردند شامل شد و نشان داد که غلظت لیکوپن در بافت پروستات مردانی که سس مصرف کرده اند به طور منظم حدود سه برابر بیشتر و سطح PSA و آسیب DNA به طور قابل توجهی کاهش یافت.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سس گوجه فرنگی از ابتلا به این بیماری خطرناک پیشگیری می کند" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سس گوجه فرنگی از ابتلا به این بیماری خطرناک پیشگیری می کند"، کلیک کنید.