پسته دارای ۷۵ جنس و ۶۰۰ گونه است به همین علت بهره برداران مناطق گرمسیری و سردسیری کهگیلویه وبویراحمد می توانند دست به کاشت این گونه گران قیمت و درآمدزا بزنند.
این گیاه که در پنج سالگی شروع به تولید میوه به میزان کم می کند و در سن ده تا دوازده سالگی به بارور کامل می رسد اگرچه دوره ای طولانی تا به ثمر رسیدن دارد اما درآمد چشمگیر آن می تواند هر بهره برداری را وسوسه کند.
آن طور که کارشناسان باغبانی کهگیلویه وبویراحمد می گویند:هر هکتار باغ پسته در ایران سالیانه ۸۰۰ تا یکهزار کیلوگرم محصول نصیب بهره برداران می کند که این آمار نشان می دهد باغ های پسته درآمد قابل توجهی نصیب باغداران می کند.
ایجاد باغستان های پسته در ایران به چهار تا پنج هزار سال پیش و دوره هخامنشی برمی گردد اما حالا با تصمیم خوب دولت چهاردهم برای حمایت از این محصول پیش بینی می شود پسته بتواند بتواند جایگاه خوبی در اقتصاد کهگیلویه وبویراحمد پیدا کند.
بهره برداران کهگیلویه وبویراحمدی که پیش از این توانسته بودند در میان مغزداران تجربه موفقی در تولید گردو داشته باشند امید دارند تا با کاشت پسته تجربه تازه ای از کشاورزی با درآمد خوب در انتظارشان باشد.
هشت هزار باغ گردو در کهگیلویه وبویراحمد وجود دارد که سالیانه ۱۵ هزار تن محصول از این باغستان ها برداشت می شود.
پسته در زبان های یونانی لاتین اروپایی عربی ترکی روسی ژاپنی و دیگر زبان ها از نام ایرانی آن گرفته شده نام درخت این محصول در زبان پارسی “پیستاکو” بود که به تدریج و در گذر ایام تغییر یافته و به پسته تبدیل شده است.
ایجاد باغستان با مزیت اقتصادی مورد توجه دولت
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ایجاد باغستان های با درآمد خوب مانند پسته از برنامه های دولت چهاردهم در استان است.
اکبر محمدی با اشاره به اینکه پسته گونه های متفاوت گرمسیری و سردسیری دارد تاکید کرد: بهره برداران کهگیلویه وبویراحمدی می توانند با کاشت این گونه ارزشمند در زمین های کشاورزی آبی خود درآمد خوبی داشته باشند. ارزش افزوده باغ های پسته نسبت به میوه هایی مانند هسته دار و دانه دار که اکنون در کهگیلویه وبویراحمد وجود دارد نیز بیشتر است.
محمدی تاکید کرد:دولت چهاردهم با اختصاص نهال یارانه ای برای کاشت پسته تصمیم دارد تا کاشت گونه های با مزیت های اقتصادی بهتر را ترویج دهد.
محمدی با یادآوری دوران انتظار برای به ثمر رسیدن باغ های پسته تاکید کرد: کاشت این محصول برای بهره بردارانی مناسب است که باغ هایی برای گونه های دیگر هم دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به خشکسالی های سال های اخیر تاکید کرد: ترویج گونه های دیگر مانند خرما و زیتون با ارزش اقتصادی و درآمد بهتر از دیگر برنامه های دولت چهاردهم در حوزه باغداری در زمین های آبی است.
ایجاد باغستان های پسته با توجه به گران بودن این محصول راهبردی اثربخش برای استفاده حداکثری از زمین های کشاورزی در کهگیلویه وبویراحمد است.
البته مزیت های اقتصادی پسته تنها به برداشت محصول محدود نمی شود بلکه می توان با کارگاه های بسته بندی و فراوری شمار قابل توجهی شغل ایجاد کرد.
دیگر برنامه های دولت برای توسعه باغ
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:توسعه باغ در اراضی شیبدار یکی دیگر از برنامه های دولت چهاردهم در استان است که فرصتی برای درآمدزایی از عرصه های طبیعی محسوب می شود.
محمدی تصریح کرد: ایجاد باغستان در اراضی شیبدار برای محصولاتی مانند بادام انجیر گل محمدی و انگور مورد حمایت دولت است و ۳۰ هزار زمین احداث باغ در زمین های شیب دار شناسایی شده است.
وی تاکید کرد: دولت برای رونق استفاده از اراضی شیبدار در تولید محصولات باغی ایجاد سامانه های آبگیر را به عهده گرفته است.
محمدی عنوان کرد: امسال ۴۵ هکتار باغ در اراضی شیبدار شهرستان مارگون ایجاد شده است.
وی تاکید کرد: بهره وری بهتر از عرصه های طبیعی و جلوگیری از فرسایش خاک از مهمترین مزایای تبدیل اراضی شیب دار دیم در مناطق مستعد است.
سالیانه۳۰۰ هزار تن انواع میوه شامل سیب مرکبات میوه های تابستانه و سایر میوه ها در باغستان های کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود.
سطح باغستان های استان را حدود ۴۰ هزار هکتار برآورد می شود و سالانه ۹۷۲ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود.
این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لبخند «پسته» به کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لبخند «پسته» به کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد"، کلیک کنید.