خبرگزاری تیتو؛ گروه مجله _ مبینا افراخته: می گوید: همین که درست سه روز بعد از اعلام «حسین یکتا» مبنی بر اینکه زنان ایران به پویش ایران همدل بپیوندند و طلاهای خود را اهدا کنند سخنگوی ارتش اسرائیل واکنش نشان داد. یعنی مسیری که آغاز کردیم کاملاً درست است و می تواند کمر اسرائیل را بشکند. این را «حمید فخار» یکی از فعالان پویش ایران همدل می گوید. او بچه محل امام رضاست و در مشهد سکونت دارد شغلش طراح گرافیک است و کار فضاسازی تبلیغاتی انجام می دهد؛ اما کاری که الان تمام وقتش را به آن اختصاص داده است به یک دغدغه شخصی برمی گردد.
فخار سیره پیامبر در عصر هدایت را سرلوحه خودش قرار می دهد و به تنهایی از طریق خانواده و بستگان خودش شروع به جمع آوری کمک هایی برای همدلی با غزه و لبنان می کند: «من به کسانی مراجعه کردم که با من آشنایی داشتند یعنی از خانواده و فامیل و اطرافیان شروع کردم. افراد خیلی برخورداری هم نبودند ولی شکر خدا با همان طلاهای کوچک توانستم در بازه زمانی ۵ روزه ۲۰۰ میلیون جمع آوری و ارسال کنم.»
او معتقد است: جمع آوری این گونه کمک های مالی به حزب الله حتی از داوطلب شدن برای نبرد در میدان جنگ هم واجب تر است. حتی در جریان انداختن و روایت کردن این پوشش خودش جهادی است که به جبهه مقاومت کمک می کند که از لحاظ اقتصادی تأمین بشود و شکاف های اجتماعی و امنیتی لااقل به جنگ داخلی لبنان منجر نشود. زیرا اگر بدنه حزب الله ضعیف شود فرصت خوبی برای انتقام گرفتن دشمن ایجاد می شود. حتی به اسرائیل نیز کشیده نمی شود و حزب الله در خود لبنان نابود می شود. یعنی جبهه داخلی شان بهم می ریزد و از پشت ضربه می خورند.
بیشترین موضوعاتی که امروزه در رسانه های رسمی مطرح است بحث های مربوط به حماسه است. موضوعاتی مثل موشک و نیروهای نظامی و حمله زمینی اسرائیل یا بحث های تکنولوژیک همانند تانک مرکاوا و سامانه دفاعی گنبد آهنین. این دست از اخبار بسیار پراهمیت است اما موضوعی که رهبر معظم انقلاب همیشه بر آن تاکید دارند بحث «جنگ شناختی» هست که امروزه بر جهان حاکم شده و حتی خطرناک تر از جنگ های تسلیحاتی و نظامی در حال حمله ور شدن است.
رهبر معظم انقلاب در شرح اهمیت این موضوع فرمودند: «ما باید بحث تبیین را نسبت به حقایق انجام بدهیم و خیلی از حقایق باید تبیین شوند» این جمله به معنای این است که هنوز بسیاری از حقایق هستند که تبیین نشده اند و یا به خوبی این کار انجام نشده است. در مقابل تبیین حرکت گمراه کننده و تحریف کننده دشمن وجود دارد که از جوانب مختلف و از صدها طرف به سوی جمهوری اسلامی ایران سرازیر شده و می خواهد افکار مردم را مورد اثرپذیری سم آلود قرار دهد.
حمید فخار با اشاره به نوع روایت هایی که از لبنان صورت می گیرد گفت: مردم لبنان یک سری مشکلات اقتصادی و اجتماعی دارند که آن را در واقع عیان نمی کنند و به تبع آن در رسانه ها نیز سخنی از این دست مشکلاتشان به میان نمی آید. ما صرفاً یک سری حماسه را از مردم لبنان شاهد هستیم. من از دوستان لبنانی خودم خواهش کردم که شما در قالب یک صدا مشکلاتتان را بگویید که من آن را به دست کسانی که به دنبال خدمت رسانی هستند برسانم و این واقعیت کمک هایی که لازم است به لبنان بشود را مردم از زبان دوستان لبنانی ام بشنوند. ولی دوستان لبنانی من هیچ وقت زیر بار این موضوع نرفتند»
مسئله حزب الله فقط نظامی نیست
از سال ۲۰۱۹ که تحریم لبنان به خاطر حزب الله کلید خورد و همچنین انفجار بندر بیروت که در سال ۲۰۲۰ اتفاق افتاد. ضربه شدیدی به اقتصاد مردم لبنان وارد شد و تورم تقریباً شش هزار درصدی هفتاد تا هشتاد درصد از مردم لبنان را زیر خط فقر برد که عمدتاً هم جامعه حزب الله را شامل می شدند. الان نیز با جنگی که در لبنان اتفاق افتاده است مردم مجبور شدند از ضاحیه به طرف مناطق دیگر لبنان کوچ کنند که همین موضوع شرایط را برایشان سخت تر کرده و به غیر از مسائل اقتصادی باعث شده تا مشکلات اجتماعی دیگری نیز در این کشور سر باز کند. یعنی یک قائله حدوداً یک میلیون نفری بر سر حزب الله لبنان هوار شده و حزب الله باید بتواند آن را به نحو احسن مدیریت کند.
فخار فعال پویش ایران همدل در همین رابطه افزود: «دوستان من در لبنان حتی بحث خرید پتو داشتند یعنی طرف با لباس های تنش بیرون آمده ولی دیگر نتوانسته به منطقه خودش برگردد چون منطقه دیگر قرنطینه و نظامی شده است. حتی برای مایحتاج اولیه زندگی شان مشکل داشتند. الان نیز با شروع فصل سرما مشکل مضاعف شده قیمت سوخت به لبنان به شدت بالا و دسترسی به آن سخت است».
مورد هدف قرار دادن بیش از ۱۴ عدد صندوق مؤسسه خیریه «قرض الحسن» توسط اسرائیل علناً مراودات مالی خانواده های حزب الله را مختل کرد. کار این مؤسسه طبق مجوز رسمی وزارت کشور لبنان یک انجمن اجتماعی حامی اقشار ضعیف در جامعه این کشور به شمار می رود و هدف آن اعطای وام بدون بهره و آسان به این قشر است. این ها همه نشان دهنده این است که اسرائیل با یک تئوری مشخص و برنامه ریزی شده وارد عمل شده و طوری مشغول شخم زدن زمین ضاحیه است که روزی حتی قابل سکونت نباشد.
جنگ داخلی در کمین است
لبنان از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ درگیر جنگ های داخلی بود که در اثر این جنگ ها آوارگی و تلفاتی با آمارهای نجومی به جای ماند. حالا نیز خانواده های حزب الله در یک سری مناطقی مستقر شدند که تا چند سال پیش با ساکنان آن مناطق جنگ داخلی داشتند و این خطر بروز مشکلات اجتماعی را در لبنان بیش از گذشته افزایش می دهد.
حمید فخار با اشاره به اینکه فرهنگ مردم لبنان تقریباً فرهنگی اروپایی است و نوع غذا خوردن نظافت و نوع پوشش آن ها حتی با مردم ایران متفاوت است گفت: «خانواده ها به شکل فشرده در اماکن حزب الله مستقر شدند مثلاً در آپارتمانی که متراژ آن به ۱۳۰ متر می رسد ۴۰ تا ۶۰ نفر اسکان یافتند و این هدفی است که اسرائیل به دنبال آن است. رژیم صهیونیستی قصد دارد با آواره کردن خانواده های حزب الله آن ها را به مناطق دیگری آواره کند و با هدف قرار دادن این خانواده ها مناطقی را که مسیحی نشین هستند را هم بمباران کند. که این امر باعث بروز اختلافات و مشکلاتی از لحاظ اجتماعی می شود. یعنی تعارض بین گروه هایی که با اسرائیل در ضاحیه مشکلی ندارند و به واسطه خانواده حزب الله الان باید مورد بمباران قرار بگیرند و محل زندگیشان که تا دیروز در امنیت کامل قرار داشته الان نیز ناامن شده است. این ها حداقل ترین اتفاقاتی است که در لبنان در حال افتادن است. اگر حزب الله از لحاظ مالی تأمین باشد و بتواند زیرساخت هایی را فراهم و از خانواده ها حمایت کند می تواند از این فروپاشی های اجتماعی نیز جلوگیری کند.»
روز مبادا فرا رسیده
فخار با یادآوری لزوم کمک اقتصادی به مردم لبنان تاکید می کند که ما مردم ایران با انجام اقداماتی می توانیم این مشکلات را حل کنیم. بهترین و سریع ترین راه هم پویش اهدای طلا به حزب الله است. او ادامه داد: «الان همان روز مبادا فرا رسیده است. حزب الله لبنان سنگری برای ما شده سنگری که ما به واسطه آن ها از جنگ در امانیم. انگار که آن ها به جای ما مردم ایران می جنگند. مثل یک نیرویی که از ما انتظاری ندارد ولی ما باید بتوانیم کمکشان کنیم چون اگر سد حزب الله بشکند یا خلعی بر آن وارد شود سطح کل مقاومت می شکند و اتفاقات بسیار بدتری در منطقه پیش می آید. این ضرورت برای مردم باید تبیین شود و این روایات برای کسانی که دغدغه دارند باید گفته شود تا خودشان بتوانند به ضرورت آن پی ببرند. و زمانی که این اتفاق بیفتد مردم بیشتر پای کار می آیند. مسئله الان ما روایت هست که باید گفته شود تا مردم به آن اشراف پیدا کنند. حرف های تلخ و سنگینی هست اما برای اینکه بتوان نتیجه گرفت لازم است که برخی از آن ها برای مردم بازگو شود.»
به عنوان مثال برخی ها ایراد می گرفتند که چرا طلای مملکت که سرمایه ملی ست می خواهد به لبنان برود. در صورتی که طلاها در بازار ایران فروخته می شود و هزینه آن است که به لبنان ارسال می گردد. این ایرادات به حق است و باید پاسخ داده شود تا ابهامی برای کسی به وجود نیاید.
از یک ماه پیش تا الان این پویش در سراشیبی افتاده است و لازم است که در کل کشور جاری شود. اگر هر شخصی حتی آن طلاهای ریز و سبک خود را که به ان احتیاجی ندارد را اهدا کند در نهایت این تبدیل به عدد بزرگی خواهد شد: «اگر در ایران این حرکت شکل بگیرد و به مدلی تبدیل شود به دلایلی همچون دست به خیری در نذورات و خیرات مردم عراق با توجه به اربعین حسینی در کشور عراق حتماً موفق تر خواهد بود. همچنین طلای خانم های عراقی سنگین تر هست و عیار خیلی بالایی دارد. بحرین کویت پاکستان هندوستان و… کشورهایی هستند که رواج این پویش داخل آن ها جوابگو خواهد بود.»
هرچه کم برخوردارتر بهتر
حمید فخار در پاسخ به این سوال که معمولاً چه کسانی به غیر از خانم ها و از چه طبقه اجتماعی از این پویش حمایت می کنند گفت: «به غیر از خانم ها آقایان هم به طرح این ایده رسیده اند که انگشترهای خود را به مقاومت اهدا کنند. تا به حال نیز به مبلغ ۱۰ میلیون تومان انگشتر مردانه جمع آوری و به سایت ایران همدل واریز شده است. من وقتی این ضرورت را حس کردم در نزدیکان و اقوام خودم طلا جمع آوری کردم. برایم جالب بود که کسانی که مقدار کمی طلا داشتند با من همراه شدند و از بین دو تکه طلا یک تکه آن را به مقاومت اهدا کردند. اتفاقاً کسانی که کم برخوردارتر بودند کمک بیشتری کردند.»
او یادآور می شود: «برخی ها کمپین جمع آوری لباس های دست دوم یا حتی چادر مشکی به راه انداخته اند که بهتر است این حرکت به این شکل صورت نگیرد زیرا پوشش مردم لبنان با ما نیز متفاوت است و اگر هم این گونه اقلام جمع آوری شود کمک چندانی نمی کند. در لبنان مشکل خرید وجود ندارد و بازارها فعال هستند. تنها مشکلی که در حال حاضر مشهود هست وجه نقد است.»
زوج جوانی بودند که چندین سال به کربلا نرفته بودند و دلشان برای دیدن دوباره بین الحرمین پر می کشید دو عدد ربع سکه خریداری کرده بودند تا با مابه ازای مبلغ سکه ها امسال بتوانند راهی کربلا شوند اما از زمانی که حضرت آقا دستور کمک به لبنان را صادر کردند تصمیم گرفتند آن دو سکه را به مقاومت اهدا کنند. می گفتند کربلا رفتن الان برای ما واجب نیست اما کمک به مقاومت واجب است و باید این دو سکه را تقدیم می کردیم.
دوستی داشتم که یک روز با یک جفت گوشواره دخترانه به سراغ من آمد تا آن را تقدیم جبهه مقاومت کند. از او که جریان گوشواره ها را پرسیدم گفت دخترم از مدرسه که به خانه برگشت با همان لباس فرم جلوی من ایستاد و گوشواره هایش را از گوشش در آورد و گفت من بیشتر از این ندارم اما همین را ببر و برای لبنان ارسال کن.
دختر دیگری بود که گوشواره برای گوشش ایجاد حساسیت کرده بود خانواده قصد داشتند آن را با یک پلاک طلا تعویض کنند که دخترک خودش می گوید لازم نیست آن را تعویض کنید آن را بفروشید و پولش را به لبنان بدهید. من از پلاک می گذرم تا حداقل کودکان لبنان کمی به آرامش برسند.
تمامی کسانی که عمدتاً در پویش مشارکت می کنند پول اضافی یا پس اندازی نداشته اند و تماماً چیزی را اهدا کرده اند که اتفاقاً مورد نیاز خودشان نیز بوده است. مردم در این جریانات حتی رشد می کنند و بزرگ می شوند زیرا می آموزند از وابستگی های دنیوی شان دل بکنند که رشد آن ها را نیز به دنبال خواهد داشت.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جنگی از نوع «شناخت» – خبرگزاری تیتو | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جنگی از نوع «شناخت» – خبرگزاری تیتو | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.