به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری تیتو، فدراسیون تنیس روی میز در حالی برای سومین دوره متوالی مهرداد علی قارداشی را بر صندلی ریاست می بیند که در 8 سالی که وی به عنوان رییس فعالیت کرده، موفقیت های بسیار زیادی نصیب این ورزش توپی شده است. راکت به دستان روی میز پینگ پنگ در تمامی رده های سنی افتخارآفرینی کردند و امید به آینده درخشان تر این ورزش بیشتر از قبل شده است. در همین راستا علی قارداشی به خبرگزاری تیتو آمد تا توضیحات کامل تری را در خصوص ورزشی که ریاست فدراسیون آن را بر عهده دارد به علاقه مندان و مخاطبان ارایه کند.
*دو دوره در انتخابات ریاست فدراسیون رقیبی نداشتم
*وقتی یک مدال 65 سال تکرار نمی شود یعنی کار ساده ای نیست
*نزدیک به 80 سال نتوانستیم مدال دوبل آسیا را کسب کنیم
*خاک پای شهدا نمی شویم
*فوتبال در ضعیف ترین قاره قهرمان نشد
*بهترین افتخار فوتبال صود به جام جهانی است
*بعد از فوتبال و والیبال بیشترین اعزام بین المللی را داشتیم
*بچه های ویلچری نیاز به زیرساخت ویلچری دارند
*فوتبال سهمیه المپیک هم نمی گیرد
*اسپانسر ها آغوش خود را به روی تنیس روی میز باز کرده اند
*پسرم از من می پرسد چند نفر شما را می شناسند؟!
*مجری بی تجربه در حضور نخبگان ورزش گفت چه کسانی استقلال و پرسپولیس هستند تا قهرمانان المپیک شام نخورده مجلس را ترک کنند
* زمانی که آمدم 32 نیرو داشتم و الان 16 نیرو دارم. مدیریت بهینه منابع همین است.
تیتو: از عملکردی که در سال گذاشته فدراسیون تنیس روی میز داشت، رضایت دارید؟
از سال 1325 در ایران فدراسیون ما تاسیس شده است و پرافتخار ترین سال ورزش تنیس روی میز کشور بود. عمده مسایلی که باعث می شود فدراسیونی برتر دیده شود یا عملکرد ضعیف داشته باشد، کسب مدال است. مخصوصا در رویداد های مهمی که به صورت بازی گروهی انجام می شود و از طرف دیگر در سطح رده های سنی پایه. این دو در کنار هم اهمیت و ارزش و جایگاه خودش را دارد. ما دو مدال بسیار ارزشمند در بازی های آسیایی هانگژو کسب کردیم و دو مدال ارزشمند در بازی های پاراآسیایی کسب کردیم. بعضی از این مدال ها ارزشمند بود از جهت اینکه وقتی یک مدال 65 سال تکرار نمی شود یعنی کار ساده ای نیست و کار بسیار سختی است و جا دارد از تمام بازیکنان، قهرمانان و مربیان و سرمربی تیم ملی و در بخش پاراتنیس روی میز هم و قهرمانان و کسانی که زحمت کشیدند و حریف تمرینی بچه ها و مربیان استانی و سرمربی ملی و کمک آنها که تاریخ سازی کردند، تشکر کنم. مدال دوبل ما توسط برادران عالمیان برای اولین بار (نزدیک به 80 سال نتوانستیم مدال کسب کنیم) کسب شد. کسب مقام اول رنکینگ زیر 15 سال جهان توسط بنیامین فرجی و نایب قهرمانی یا مقام دوم رنکینگ زیر 13 ساله جهان اتفاقاتی بود که در تاریخ ورزش برای اولین بار اتفاق افتاده است. از والدین، مربیان خصوصی و مهران احدی سرمربی تیم ملی نوجوانان تشکر و تبریک ویژه عرض می کنم.
تیتو: دیگر موفقیت ها در چه بخش هایی حاصل شد؟
در بازی های آسیایی هانگژو سه نفر نماینده در بخش فنی داشتیم. بنده، خانم ژولی و هروی سه نفر بودیم و در پاراآسیایی 4 نفر داشتیم و ناظر فنی مسابقات خانم لیموچی و داوران خانم میربابایی، پوریا منش و آقای حمید انتشاری بودند که جمعا 7 نفر بودیم. کل رشته های کشور 20 نفر نماینده داشت که از این 20 نفر یک سوم متعلق به تنیس روی میز بود. یعنی 7 نماینده نشان می دهد که ما فقط به قهرمانی فکر نمی کنیم. بلکه به مربیان و داوران هم توجه داریم. در رده سنی پایه و بزرگسالان مورد توجه ویژه هستند. عمدتا بخش لیگ است. بحث باشگاهی که عمده درآمد ورزشکار و امید به آینده ورزشکار است در کنار جوایز و هدایایی که مصوب و پرداخت می شود می تواند بیشترین انگیزه را ایجاد کند. بیشترین تعداد لژیونر را هم در بخش بانوان 15 نفر در کشور های ترکیه، فرانسه و آلمان داریم. در بخش مردان هم در کشور های ترکیه، فرانسه، آلمان، اسپانیا، لهستان و مجارستان و اتریش و در کنار لیگ اروپایی هم توجه داریم که با قهرمانان، کادر برگزاری مسابقات، سازمان لیگ و دبیرکل فدراسیون هماهنگ می شویم و این مجوز را داریم که بچه ها در لیگ ایران هم بازی کنند و این باعث می شود که بچه ها از نظر رفاهی به سطح مطلوب برسند و درآمد داشته باشند و با انگیزه بیشتری تمرین کنند.
تیتو: این درآمدها چگونه حاصل می شود و چه اثراتی برای ورزشکاران دارد؟
در کنار این درآمد ها و پرداخت های منابع دولتی جا دارد تشکر بسیار ویژه از حامیان مالی داشته باشم که بعضی از این عزیزان از اعضای هییت رییسه هستند مثل آقایان خلیلی و ترکمان و سعید ثمری که رییس بخش اقتصادی فدراسیون هستند. یک کمیته اقتصادی جدیدی به ریاست آقای خلیلی تشکیل دادیم. افراد دیگری مثل آقای جعفری و حمید احسانی تیتو هستند که هم تیم فراسنج را دارند و هم حامی قهرمانی پوش های ما مثل هدایی، فرجی و امین صمدی هستند. تیم صد درصد خصوصی هم به نام تیم فرانسج دارند. در بحث پارا و غیر پارا تیم باشگاهی دارند و این کار بزرگی برای بخش خصوصی است. تشکر زیادی از باشگاه های قوی و خوشنام در لیگ ما مثل پتروشیمی بندر امام، مناطق نفت خیز جنوب، تیم نفت آبادان، دانشگاه آزاد اسلامی دارم. هر ساله در بخش بانوان و آقایان بودند، اما امسال در بخش آقایان غایب بودند. خوشبختانه نیم فصل اول را با قهرمانی تمام کردند و امیدواریم در نیم فصل دوم موفق باشند. از باشگاه سایپا آقای حسینی پور وآقای رحیمی و آقای تیموری مدیرعامل محترم سایپا تشکر می کنم. زمانی که یک مجموعه موفق می شود قطعا حاصل کار تیمی است. همه دست به دست هم داده اند. جا دارد از آقای میلانلویی تشکر کنم. دو نفر از قهرمانان جانباز و توان یاب و معلول ما را حمایت کردند و به ایتالیا رفتند. مرحله نهایی لیگ برتر بانوان در تهران آغاز به کار کرد. در رشت لیگ دسته اول کشور را داشتیم که گرامیداشت یکی از قهرمانان خوشنام ما آقای محمد سرابی نژاد است. بعد از آن که از 22 ماه مبارک رمضان آغاز می شود برنامه ریزی شده تا مسابقات انتخابی المپیک و قهرمانی آسیا در رده سنی نوجوانان و جوانان در هر دو بخش دختران و پسران به تشخیص کادر فنی، اردو داشته باشیم.
تیتو: وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک چه حمایت هایی از فدراسیون تنیس روی میز داشتند؟
تشکر ویژه از پرسنل فدراسیون در طول 8 سال حضورم دارم و ان شاءالله در 4 سال پیش روی با کمک و حمایت و زحمات این پرسنل شریف فدراسیون، کار به خوبی پیش برود. اگر حمایت های وزارت ورزش، مقام عالی وزارت و رییس کمیته ملی المپیک و پاراالمپیک نبود در کنار حمایت بخش های خصوصی این توفیق تاریخی را به دست نمی آوردیم. اخیراً انتخابی المپیک رفتیم و امیدوار بودیم برای اولین بار بتوانیم سهمیه تیمی بگیریم، اما باز هم با درخشش تاریخی توانستیم بین 16 تیم برتر دنیا باشیم. نتیجه این درخشش، رنکینگ ماه گذشته میلادی بود که منتشر شد. قهرمانان رشد کردند و بالا آمدند. نوشاد، نیما، امیرحسین و هدایی، ندا شهسواری و مهشید اشتری، شیما صفایی و. قهرمانان ارتقاء قابل توجهی پیدا کردند. رشته ما هم مورد توجه 5 قاره است و 225 کشور عضو فدراسیون جهانی هستند و ورزش کاملا محبوب است. به طوری که لیگ های بسیار پیشرفته و حرفه ای در قاره با دستمزد های خوب دارد که امسال میلادی قرار شد برای اولین بار مسابقات قهرمانی تنیس روی میز آسیا برگزار شود. از سالیان دور در اروپا برگزار می شد، اما در آسیا برای اولین بار است. جا دارد از رییس کنفدراسیون آسیا آقای خلیل المحمدی تشکر کنم که انصافا در طول بیش از یک سال زحمت زیادی کشیدند و ان شاءالله بتوانیم با حمایت هایی که قرار است آقای خلیلی نیا و ترکمانی انجام دادند بتوانیم فینال قهرمانی باشگاه های آسیا را در کشور عزیزمان داشته باشیم.
تیتو: در مجمع انتخابی فدراسیون تنیس روی میز بدون رقیب به عنوان رییس انتخاب شدید. چه طور شد که رقیبی برای شما وجود نداشت که کنار شما باشد و شانس خودش را برای ریاست فدراسیون امتحان کند؟
دوره قبل هم همین طور بود. بخشی به عملکرد خوب تنیس روی میز بر می گردد و بخش دیگر نظر خود افراد است که احتمالا به این جمع بندی رسیدند و بهتر است آنها بگویند کسانی که شایستگی داشتند و ای کاش می آمدند. خودم به خاطر عشق، تعصبی که به این رشته دارم، هستم ولی افرادی که شایسته تر از من هستند هم وجود دارد. کار سخت است بعضی به این دلیل نمی آیند، چون نیاز به منابع مالی بیش از تفاهم نامه ای است که با وزارت و کمیته ملی المپیک و پاراالمپیک امضاء می کنیم. چون هم جذب منابع باشد و هم مدیریت بهینه منابع را داشته باشیم که کار بسیار مشکلی است. با کمک همکاران انجام دادیم وان شاءالله دوستان شایسته نیرو های خوبی تربیت شدند و تجربه خوبی دارند. قطعا که بهتر از من می توانند اداره کنند، به جمع بندی برسند که تشریف بیاورند.
تیتو: دررده های سنی پایین تر، موفقیت هایی داشتیم. بنیامین فرجی را داریم که در رنکینگ دنیا نفر اول است و فراز شکیبا را در رده سنی زیر 13 سال داریم. برای حفظ موفقیت این نسل چه برنامه ای دارید؟
بخشی کار فنی است. بچه های فنی مهران احدی و سرهنگ میرالماسی مدیر تیم ملی و میعاد مکیف در کنار افتخاراتی که جمیل لطف الله نسب در بزرگسالان آوردند، دوستانی هستند که به عنوان سرمربی کار می کنند. بخش دیگر حمایت افراد و سازمان هایی است که به عنوان حامی مالی یا اسپانسر کمبود ها و کسری های منابع دولتی را تامین می کنند. باید اینها را حفظ کنیم ودر کنار خودمان داشته باشیم. زمانی که کادر فنی برای اردو های داخلی و سفر های بین المللی برنامه ریزی می کند، تامین منابع کنیم تا عزیزان اعزام شوند. قهرمان خوب در رده سنی جوانان به جز نوید شمس، امیر مهدی کشاورزی است که بالاترین رنکینگ جهانی جوانان را دارد و اخیرا بازی های خوبی در مسابقات قهرمانی دنیا داشت. در اسلوونی بازی های خیلی خوبی داشتد. جز 20 نفر اول جوانان دنیا در رده سنی زیر 19 سال است که کار سختی است. بعضی از این نفرات اول در رده سنی بزرگسالان دنیا، عناوین خوبی دارند. والدین آقای کشاورزی و بسیاری دیگر از والدین دیگر در بخش دختران بسیار کمک می کنند. از آنها به صبر و حوصله و همراهی دعوت می کنم تا ان شاءالله در سال های آتی و پیش رو این حمایت ها را انجام دهند بدون کمک آنها میسر نیست، چون این تیم، دسته جمعی و تیمی است و بدون آنها این موفقیت ها به دست نمی آمد.
تیتو: افتخاراتی که برای تنیس روی میز کسب شد تا چه حد ارزشمند است؟
رشته تنیس روی میز و ورزش های توپی و راکتی و تجهیزاتی این افتخاراتی که ما کسب کردیم، بی سابقه است. کار بسیار سختی در مقایسه با ادوار گذشته و مقایسه با سایر رشته ها است. آرزوی توفیق برای همه همکاران داریم و تلاش خود را بیشتر می کنیم تا ان شاءالله بتوانیم یک روز مدال المپیک در رشته خودمان را به دست بیاوریم که کار بسیار بسیار مشکلی است ودر طی 80 سال گذشته در ورزش های توپی و راکتی، مدال نداشتیم که این بیانگر سختی این کار است. در برخی از رشته ها هر سال و هر دوره هست، اما این 80 سال نشان می دهد که اگر در ادوار مختلف مدیریتی وزرای مختلف و روسای سازمان تربیت بدنی این اتفاق نیفتاده به دلیل سختی کار است.
تیتو: در خصوص افزایش اسپانسر ها و کمک هایی که می شود چه نظری دارید؟
صد درصد؛ اخیراً جلسه ای با آقای منظور داشتیم. 14 نفر از روسای فدراسیون هم حضور داشتند. با آقای منظور ساده و بی پرده و بی ریا گفتم اگر در این جلسه از خانواده ورزش حمایت کنید، پشت شما هستند و همه جوره قدردان و قدرشناس هستند، اما اگر حمایت نکنید، جلسه ای بوده که ممکن است بعد ها حاشیه ای برای شما داشته باشد. عمده فعالیت های ما در بخش بین الملل است که لازم است بین الملل بودجه های ارزی برای ما ببیند. از روسای فدراسیون ها در اجلاس ها سوال می پرسیم متوجه می شویم که بودجه ارزی ثابت شده دارند که به برنامه ریزی کمک می کند. یک زمانی ما برنامه ریزی 4 ساله می کردیم و 12 سال توفیق داشتیم خدمت مهندس شهنازی کارآموزی می کردیم. در آن زمان ثبات بیشتر بود و می توانستیم برنامه ریزی بلندمدت و میان مدت انجام بدهیم. 9 سال قهرمانانی و مربیانی از کره شمالی داشتیم که به ارتقاء رتبه کشور کمک کردند، اما الان برنامه ریزی بلندمدت سخت شده است، چون یک رکن اصلی تامین منابع است.
تیتو: مسیله دیگر این است که یک سری رشته ها داریم که شاید با توجه به اینکه بودجه های بیشتری از فدراسیون تنیس روی میز می گیرند، موفقیت های در سطح پایین تری دارند. این درصد مورد اعتراض فدراسیون نبوده است که چرا چنین شرایطی است؟
از لحاظ مرام و معرفتی این سبک مطلب را بیان نمی کنیم و صرفا روی این مسیله که بودجه ما کم است، صحبت می کنیم. شرایط فدراسیون های جهانی با هم متفاوت است. عمده برخی فعالیت های فدراسیون جهانی در حضور بیشتر در مسابقات است. این مطلب بیانگر نیاز بودجه ارزی است که مکررا مطرح می کنیم و افتخارات واقعا بی نظیر و تاریخی در این شرایط در بخش های مختلف به دست آمده است. در اجلاس جهانی، فدراسیون جهانی در ارزیابی سال گذشته، گفت که فقط به فدراسیون اول کاپ می دهند و اعلام می کنند، اما ایران در این ارزیابی ها به این دلایل فدراسیون دوم برتر دنیا در بین 227 کشور شده است و امیدوارم سال آینده فدراسیون اول دنیا شویم.
تیتو: موفقیت زیادی که تنیس روی میز داشت به دلیل لژیونر ها بود. در بخش مردان و بانوان لژیونر داریم.
در عرایضم تشکر ویژه از فدراسیون کردم، اما تشکر ویژه از مدیر بین الملل خانم تبریزی فر دارم که انصافا در این موفقیت بسیار سهیم هستند. سنگ تمام می گذارند و دلسوزانه کار می کنند و دغدغه رشد و پیشرفت قهرمانان را دارند. داوران مدیون زحمات و حمایت های ایشان هستند و خود بنده به عنوان سر مجموعه در این موضوع با دید بازتر بچه ها را حمایت می کنم. چون می دانیم هرچقدر حضور در مجامع بین المللی داشته باشیم، چه میادین ورزشی و چه میادین کسب کرسی های بین المللی. اخیرا یک کرسی اصلی در کنفدراسیون آسیا توسط خانم لیموچی با حمایت های فدراسیون به دست آوردیم. مطمینا لیموچی با تجربه و اشرافی که در حوزه ورزش پاراتنیس روی میز دارند، آنجا کار را دست می گیرند.
تیتو: به پاراتنیس روی میز اشاره کردید. همکاری مستقیم با کمیته ملی پاراالمپیک دارید؟
بله؛ ان شاءالله موافقت کنند که همکاری قطع شود، چون بهتر است برای ورزش پاراتنیس روی میز مثل تیر و کمان بپذیرند. چون هم ما و هم ورزشکاران از این روند ناراضی هستند. هم از نظر مدیریتی و بین الملل در خدمت هستیم، اما مجامع بین الملل کار ندارند کار داخلی آنها در کدام سالن و توسط کدام مدیر و مربی انجام می شود. اینکه زیرمجموعه فدراسیون جانبازان بروند به نفع همه است، اما تا زمانی که نپذیرند، کار ها را انجام می دهیم.
تیتو: نارضایتی دقیقا از چه بابتی است؟
بخش عمده به این بر می گردد که تجاربی از سال 1359 دوستان ما در بخش پارا، جانبازان، معلولین دارند و در استان ها هم زیرساخت هایی متناسب با شرایط پارا دیده و شناخته شده است. این ها به یک باره تصمیم گرفتند زیرمجموعه ما باشند بدون اینکه زیرساخت ها را در اختیار قرار دهند. این محدودیت ها که بسیار مهم است باعث نارضایتی شده است. بچه های فنی ما خوب هستند، اما زیرساخت ها مشکل دارد. در رشته تنیس روی میز ویلچری زیاد داریم و بچه های ویلچری نیاز به زیرساخت ویلچری دارند و به همین دلیل در برخی از رشته ها فقط کلاس های ایستاده و قطع عضو را داریم که از نظر خوابگاه، سالن، استحمام، دستشویی و تردد مثل غیرپارا هستند، اما ویلچری ها مشکل دارند و باید در استان ها از امکانات هییت های جانبازان استفاده کنند و در تهران هم مجموعه خوبی زحمت کشیده شده و در خیابان ورکش متعلق به این عزیزان است که ان شاءالله تنیس روی میز بتواند از نظر اجرایی، مدیریت و بین الملل در خدمت باشد.
تیتو: از میزان بودجه ای که به شما تعلق می گیرد، چند درصد از نیاز های فدراسیون را برطرف می کنید؟
تقریبا 20 درصد و اخیراً در مصاحبه ای گفتم با کمک خیرین، اسپانسر و این ها حدود 52 اعزام بین المللی داشتیم.
تیتو: رکورد زده بودید؟
در سال 1401 بعد از فوتبال و والیبال، سوم بودیم و در سال 1400 بعد از فوتبال و بسکتبال سوم شدیم. 52 اعزام رتبه دوم بود، چون قضیه فوتبال متفاوت است. اما تقریبا 80 درصد را از طریق اسپانسر و خیر و منابع غیر دولتی و والدین و جلب اعتماد این افراد و مشارکت این افراد به دست می آید. همه دست به دست هم دادیم و با یک کار تیمی و گروهی، فدراسیون را ارتقاء می دهیم.
تیتو:فوتبال گلایه بسیاری از رشته هاست و اکثر رشته ها از حمایتی که از فوتبال می شوند، ناراضی هستند. نمی گویند که به فوتبال رسیدگی نشود، اما اگر هم راستا و هم رده با فوتبال رسیدگی نمی شود در حد تناسب رسیدگی شود. در این زمینه خودتان چه نظری دارید؟
کاملا هم نظر هستم و مشخص است افراد مختلف را با دیدگاه های هم سو و هم جهت و البته متنوع نظرات خود را داده اند. چند بار به عدم توفیق در مسابقات اسیایی اشاره کردید. جایگاه قاره آسیا در فوتبال دنیا کجاست؟ از اروپا بالاتر است؟ از آمریکا بالاتر است؟ از آفریقا هم بالاتر است. زمانی شما در رشته ای می روید و افتخاری کسب می کنید در قاره که قاره قهرمان المپیک جهان را دارد. رشته های مختلف هستند، اما عدم موفقیت در ضعیف ترین قاره. بعضی از کشور ها قهرمان جام جهانی در ادوار مختلف شدند و چند بار نایب قهرمان جام جهانی شدند و برنز جام جهانی گرفتند و رنکینگ آنها جزو 5 تیم اول دنیا است. حمایت به حق است. چون فرد در محبوب ترین ورزش دنیا می رود و قهرمان جهان می شود. باید در مقایسه با رشته هایی که طرفدار کم دارد به آن توجه شود. اما زمانی شما افتخاری ندارید و بهترین افتخار این است که جزو 32 تیم هستیم (اشاره به نوجوانی در سال 1978 آرژانتین 16 تیم بود و از آسیا یک تیم می رفت). از دنیا 48 کشور به جلام جهانی بعدی می روند، 8 تیم هم از قاره آسیا می روند. ضعیف ترین قاره؟! یک زمانی در پینگ پنگ جهان دهم می شود، نگاه می کنید می بینید 6 تیم برتر جهان از آسیا هستند. پس خیلی تفاوت بین تنیس روی میز و فوتبال وجود دارد.
تیتو: در المپیک هم فوتبال یک مدال بیشتر ندارد؟
رنکینگ مدالی المپیک را ببینید. چند کشور مثل آرژانتین و برزیل در رنکینگ جهانی هستند. هیچی. رنکینگ برای آمریکا و چین و ژاپن، روسیه و استرالیا است و این 5 کشور در بازی های المپیک مدال درو می کنند. ما هم اگر نمی توانیم سهمیه المپیک بگیریم و در ضعیف ترین قاره مقامی کسب کنیم، روی رشته های پرمدال و محبوب و پایه کار کنیم. امیدواریم با توجه به درایت آقای هاشمی و تجربه های فراوان ایشان، اتفاقات خوبی رقم بخورد.
تیتو: به عنوان سومین دوره ریاست در فدراسیون، چقدر در سطح جامعه مردم، شما را می شناسند؟
این سوالی است که پسرم گاهی از من می پرسد. گاهی اوقات در بعضی جا ها (در سال های اخیر، چون توفیقاتی به دست آمده و همکاری شما باعث شده که ما دیده شویم) می شناسند. مهم عملکرد ما و تیم ما و کادر ماست که انصافا قهرمانان ما مثل برادران عالمیان و بنیامین را می شناسند. بنیامین فرجی را همکاران شما در یک مصاحبه پنهان کردن دلار برجسته کردند که بسیار پربازدید بود. فکر نمی کردم مردم تا این اندازه درک تخصصی داشته باشند البته برخی دارند. یک بار از فدراسیون با لباس ورزشی می آمدم. در یک مغازه رفتم تا خرید کنم. مغازه دار گفت ورزشکاری؟ گفتم بله. گفت چه ورزشی؟ گفتم تنیس روی میز. گفت مدال هم داری؟ در آن زمان نوشاد برنز جاکارتا را گرفته بود که خیلی سر و صدا کرده بود. بعد از چین، بعد از یک و دو دنیا، چینی، نفر سوم برنز جهانی دارد و نوشاد هم کنار قهرمان کره روی سکوی مشترک سوم بود. گفتم برنز قهرمانی جاکارتا. گفت برنز به چه درد می خورد فقط طلا؟ مردم حق دارند و از ورزشکاران و قهرمانان طلا می خواهند اما باز هم مردم متوجه شدند چقدر تنیس روی میز پیشرفت کرده است که ژاپن را سه – صفر برده است. اسپانسر ها آغوش خود را برای ما باز کرده و استقبال می کنند و الان هم کمک های خوبی می شود. اگر این کمک ها نباشد ما نمی توانیم پررنگ در مجامع و رویداد های بین المللی حضور داشته باشیم.
تیتو: چند فرزند دارید؟
یک پسر دارم.
تیتو: عضو هییت اجرایی کمیته ملی المپیک هم هستید. المپیک پاریس را پیش رو داریم و برای سهمیه تیمی تلاش شد و قسمت نشد در سهمیه انفرادی چقدر شانس داریم و چند نماینده داریم.
ان شاءالله بتوانیم یک سهمیه آقا و یک سهمیه خانم بگیریم، اما شانس دو نفر سهمیه آقا هم داریم. هر چند در دوره قبل نتوانستیم سهمیه بانوان را بگیریم. 7 دوره سهمیه آقایان را به جز دوره اول گرفتیم، اما شش دوره دیگر سهمیه گرفتیم. این نشان می دهد بیشترین شانس را در آسیای میانه در بخش مردان برای کسب سهمیه داریم. یک نفر هم نوشاد است که از طریق رنکینگ بگیرد. اگر یک سهمیه را از طریق رنکینگ بگیرد، باید مدیریت کنیم سهمیه آسیای میانه را یکی دیگر از بازیکنان مثل نیما و امیرحسین بگیرد. در بخش بانوان هم لندن و ریو گرفته بودیم، اما توکیو نتوانستیم. دختران هم خوشبختانه آماده اند. در جهانی عالی بازی کردند و رنکینگ شان ارتقاء پیدا کرد. الان در لیگ داخلی با کیفیت هستند. لیگ ترکیه خیلی خوب است و به اعتماد به نفس و آمادگی فنی آنها بسیار کمک می کند. ان شاءالله این بار هم بتوانند برای سومین بار بگیرند.
تیتو: قرار بوده در تبریز فردی میز های پینگ پنگی به فدراسیون بدهد که در ایران ساخته شده و میز های نوینی است و در سطح جهان برای اولین ساخته می شود.
میز ها را در تبریز تحت نام نوشاد تولید می کنیم و این برند را 10 ساله به ثبت رسانده ایم. قرار است با هماهنگی که با آقای وظیفه خواه که میز ها را تولید می کند و ما تایید کردیم، تمام انتخابی تیم ملی، قهرمانی کشور، باشگاهی، مسابقات ملی روی میز نوشاد اجرا شود، اما خبری دادند که با تغییراتی در سیستم رنگ آمیزی که حضورا از نزدیک گزارش را ارایه کردند که اگر رنگ ها روی میز پاشیده شود، به نظر می تواند تایید نهایی فدراسیون را بگیرد. چون کیفیت میز ها خوب است و تجارب خوبی هم در این زمینه دارند. همین موضوع رنگ جدید مطرح است. البته پیشنهاد دادیم در پایه های میز هم تغییرات جدید و مثبت و فنی پیشرفته داده شود که علاوه بر کیفیت فنی در سطح میز مهم است، از نظر شکیل بودن و زیبایی هم کاری کنندکه ان شاءالله تایید فدراسیون جهانی را در سال 2024 بگیریم. مذاکراتی را با مسیولین امر در سطح بین الملل انجام دادم که ان شاءالله محقق شود.
تیتو: تعطیلات عید نوروز مشغول کار هستید یا استراحت می کنید؟
قرار نیست استراحت بدهم. مشغول کار هستیم. چون قرار است هم فعالیت بین المللی داشته باشیم. قرار بر این بود که درسال تحویل مثل دوره قبل انتخابی المپیک توکیو، در ازبکستان باشیم؛ که مسابقات جابه جا شد و به اردیبهشت موکول شد. اما در عین حال که در تهران در کنار خانواده هستم، قرار نیست مسافرت یا جایی برویم، چون می دانم فعالیت بین المللی داریم و آن طرف هم تعطیل نیست و اگر از فرصت استفاده کنیم، (در فروردین مهمان داریم) خانه ما کنار فدراسیون باشگاه انقلاب است و مرتبا سرکشی می کنیم و در محل کار حضور داریم. ان شاءالله خدا قبول کند و باعث خوشحالی و خوشنودی خانواده شریف تنیس روی میز شود و پیشرفت های جدید و تاریخ ساز جدیدی مثل سال گذشته (برنز نوجوانان در آسیا با غلبه بر کره جنوبی کاندیدای بهترین مقام ورزشی سال 1401 بود که برای اولین بار در رشته ما اتفاق افتاد) داشته باشیم. ما رتبه سوم را کسب کردیم، اما از جهت اینکه پرجمعیت بودند رای آنها بیشتر شد و ما سوم شد و امیدواریم با همت و تلاش این اتفاقات دوباره رقم بخورد و از حمایت والدین مادی و معنوی تشکر می کنم.
تیتو: خانواده از اینکه کم در کنارشان هستید، گلایه نمی کنند؟
گلایه می کنند، اما در نهایت همراه هستند و کمک می کنند. دوست دارند که کنارشان باشم، اما وقتی توضیح می دهیم که این کار برای نوجوانان و جوانان کشور و مملکت است. ما خاک پای شهدا نمی شویم و این تنها کاری است که می توانیم انجام دهیم.
تیتو: خود شما چقدر ورزش می کنید و چقدر فرصت می کنید که ورزش کنید.
در یک سال گذشته اواسط ماه مبارک نتوانستم و قطع کردم. خودم و دوستانم که پینگ پنگ بازی می کنند قصد داریم فعالیت های هوازی را شروع کنیم. وزن را خوب نگه داشته بودم و 74 کیلو بودم، اما الان به مرز 80 رسیدم. یک مقدار کبد چرب شده بود و 85 کیلو بودم و دکتر گفت که علاج آن هوازی است. به کسانی که کبد چرب دارند می گویم که تمرینات هوازی بیشترین تاثیر را در بهبود کبد و رفع چربی دارد. ان شاءالله مجدد شروع می کنیم.
تیتو: ورزش فوتبال که بخش اعظم بودجه کشور را در اختیار دارد، را تماشا می کنید؟
خیلی کم؛ صادقانه با اتفاقاتی که افتاده، گاردی که روسای فدراسیون ها در کشور گرفتند، به دلیل کم دقتی است. باید قهرمانان و مدال آوران رشته هایی مثل کشتی و وزنه برداری و تکواندو، ووشو و یا جودو که آرش میراسماعیلی رییس فدراسیون جودو که برای کشور مدال زیادی آوردند. در 2012 لندن در آکادمی المپیک افرادی به جز کسانی که کسب سهمیه کرده بودند، جمع بودند و خانواده ها و مدال آوران دوره های قبل المپیک حضور داشتند که شکایت بیشتری نسبت به ما که مدال قهرمانی المپیک (کشتی گیران، وزنه برداران و تکواندوکاران) را نداریم، دارند. به آقای حدادی هم خدا قوت می گوییم که مدال بسیار باارزشی برای ما در دنیا کسب کردند. آک مجری بی تجربه بالای سن رفت و در حضور نخبگان ورزش جهان گفت چه کسانی استقلالی هستند. یک عده دست بلند کردند و هورا کشیدند. دوباره پرسید چه کسانی پرسپولیسی هستند. یک عده دست بلند کردند. یک عده از قهرمانان ما شام نخورده مجلس را ترک کردند و رفتند.
تیتو: دلیل ترک مراسم توجه به استقلال و پرسپولیس بود؟
چون قهرمان المپیک ما خیلی زحمت می کشد. آنها شب و روز را در اردو به هم می دوزند و انتظار توجه دارند. هر 4 سال چند نفر در المپیک برای ما طلا می گیرند؟ چند نفر نقره و برنز می گیرند؟ این 80 سال را جمع بزنید و به سال تقسیم کنیم. تعدادشان کم است، انتظار دارند و این انتظار به حق است. هر کسی در جایگاه خودش؛ هر چقدر که برای کشور جایگاه دارید و برای مملکت خاصیت دارید و افتخار کسب می کنید، به همان نسبت باید مورد توجه قرار بگیرید نه اینکه ببینید عوام چه چیزی دوست دارند. ما هم باید یک مقدار نظرات و تصمیمات کارشناسی بگیریم. ان شاءالله در این دوره با اشراف کامل آقای هاشمی به حیطه و زیرمجموعه ارتباطات خوبی رقم بخورد. انتظاری هم که از مقام عالی وزارت و معاونین و شورا و عزیزانی که جوایز قهرمانان را تعیین می کنند، دارم این است که بعضی از رشته ها که مدال طلا و برنز با طلا و برنز المپیک برابری می کند، متفاوت ببینند. این حداقل انتظار کارشناسی است. البته امیدوار هستم، چون آقای هاشمی گفتند که اینها را بررسی می کنند و بچه های ما بعد از اینکه برنز های جوانان، نوجوانان و بزرگسالان را کسب کردند، صراحتا گفتند آیا برنز ما با برنز فلان رشته یکی است؟ شاید از نظر مردمِ کشور اندونزی محبوب ترین و افتخارآورترین قهرمانان بچه هایی هستند که در رشته پنجاب سیلاب هستند. باید ببینید رشته های سخت و محبوب دنیا کدام است؟ مثلا فوتبال با اختلاف محبوب ترین ورزش دنیاست. سخت است که در آن رشته قهرمان جام جهانی یا المپیک باشید. با این سختی ها قبول داریم و فدراسیون ما در ادوار مختلف (در زمان آقای تاج و قبل از آن) نتوانستند سهمیه کسب کنند. این اتفاق نیفتاده و نشان از این است که این کار سخت است و ما در این رشته قوی تر از رقبا نیستیم.
تیتو: ظاهرا از تعداد نیروهای فدراسیون کم کردید. مثلا الان دیگر خودتان راننده ندارید.
راننده را از 8 سال پیش در اختیار فدراسیون گذاشتم. زمانی که آمدم 32 نیرو داشتم و الان 16 نیرو دارم. مدیریت بهینه منابع همین است. با این همه حجم منابع و افتخارات تاریخی، پرسنل را نصف کردیم. بچه ها کمبود ها را با تلاش جبران می کنند و من هم می خواهم در این صرفه جویی نقش داشته باشم.
تیتو: برنامه شما برای سال 1403 چیست؟
بخشی از برنامه های ما به احتمال زیاد مسابقات جام باشگاه های آسیا است، اما صد درصد نیست. به احتمال زیاد سهمیه می گیریم، اما صد درصد نیست. به احتمال زیاد سه سهمیه می گیریم ولی شاید یکی بگیریم و شاید هم اصلا نگیریم. یک مقدار با کادرفنی پیش بینی کردیم، اما استرس دارم که منابع تامین نشود. نمی دانم تحریم های ناجوانمردانه تا کجا فشار ارزی می آورد. مثلا هر شب بابت پول هتل 320 دلار پرداخت می کنید، اما آیا 320 دلار 60 تومانی یا 20 تومانی یا 120 تومانی است؟ باید دقت و تلاش زیادی کنیم که برنامه ها با حداقل جابجایی و تعدیل انجام شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "علی قارداشی: قهرمانان المپیک به خاطر استقلال و پرسپولیس شام نخورده رفتند/ 20 درصد هزینه های تنیس روی میز را با بودجه می دهیم+فیلم" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "علی قارداشی: قهرمانان المپیک به خاطر استقلال و پرسپولیس شام نخورده رفتند/ 20 درصد هزینه های تنیس روی میز را با بودجه می دهیم+فیلم"، کلیک کنید.