به گزارش خبرگزاری تیتو، عبدالرضا سعادت در نشست تخصصی «تلفیق کاهش ریسک سوانح در برنامه های توسعه ای که از سوی پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار شد، به ارایه گزارشی در خصوص نقش داده های مکانی و توسعه شبکه های مبنایی در کاهش ریسک سوانح در کشور و مدیریت مخاطرات طبیعی پرداخت و گفت: امروزه در مواجهه با افزایش مخاطرات و خسارات جانی و اقتصادی ناشی از آن، بسیاری از کشورها چهارچوب های خود را برای مدیریت ریسک مخاطرات توسعه داده اند که در این زمینه، داده های مکانی و فن آوری های مربوطه یک عنصر الزام آور حیاتی برای مراحل مختلف چرخه مدیریت بحران از قبیل پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی است.
رییس کمیته مدیریت بحران سازمان نقشه برداری کشور اضافه کرد: دولت ها در مواجه با مخاطرات طبیعی، معمولاً سعی می کنند چهارچوب هایی را در نظر بگیرند. این چهارچوب ها روش های کلی هستند و دولت ها باید بر اساس شرایط کشور خودشان از آنها استفاده کرده و به تکمیل آن بپردازند. در این شرایط وقتی یک خطری رخ می دهد اولین سوال این است که این مخاطره در کجا اتفاق افتاده است؟ در واقع مکان عنصر مهمی در مدیریت مخاطرات است و در روش های مدیریت بحران نیز باید به مکان توجه شود.
وی در ادامه به نکاتی در خصوص فن آوری های مکان محور از جمله مختصات و موقعیت عوارض، پایش تغییرات، مدیریت، تجزیه وتحلیل داده ها اشاره و بر اهمیت دقت تطابق اطلاعات پایگاه داده با واقعیت تاکید کرد.
مدیرکل نقشه برداری زمینی و بنیادی سازمان نقشه برداری کشور همچنین به چند مورد از اقدامات صورت گرفته توسط سازمان نقشه برداری از جمله تهیه نقشه های مناطق تحت تاثیر سیلاب و اطلس های برآورد میزان خسارت و تخریب در مناطق زلزله زده، پایش پدیده ریزگرد در کشور و تعیین کانون انتشار، پایش تغییرات زمانی پدیده ریزگرد در کشور، تهیه نقشه های ریسک مخاطرات، توسعه شبکه های پایش حرکات پوسته زمین و پیش نشانگر زمین لرزه و غیره اشاره کرد.
وی با توجه به اهمیت مخاطره فرونشست در کشور، پایش تغییرات ارتفاعی پوسته زمین در کشور را مورد بررسی قرار داد و گفت: بر اساس پایش های انجام شده 254 پهنه فرونشست زمین در کشور شناسایی شده است.
سعادت با اشاره به نقش داده های مکان محور در چرخه مدیریت بحران ادامه داد: در بخش اول که پیشگیری نام دارد، تجزیه و تحلیل مخاطرات، ارزیابی میزان آسیب پذیری و اولویت بندی طرح های کاهش مخاطرات قرار دارد. در بخش دوم که آمادگی نام دارد، راهبری طرح های اضطراری، انجام تمرینات محیطی مناسب و توسعه شبکه های هشدار سریع و پایش اطلاعات مهم است. در بخش سوم که مقابله است؛ پشتیبانی و مدیریت حوادث، تامین داده های مورد نیاز اتاق مدیریت بحران در نظر گرفته می شود و در بخش آخر هم که بازسازی نام دارد، ارزیابی خسارت، اولویت بندی فعالیت های بازسازی، برآورد میزان منابع مورد نیاز و نظارت بر پیشرفت فعالیت ها جای می گیرد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شناسایی 254 پهنه فرونشست زمین در کشور – خبرگزاری تیتو | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شناسایی 254 پهنه فرونشست زمین در کشور – خبرگزاری تیتو | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.