۱۰ چهره، ۱۰ تیتر؛ جنجال هایی که از سینما شروع شد

به گزارش خبرگزاری تیتو موج خبرهایی که چهره ها به سینما اضافه می کنند هر سال جریان هنر هفتم را با خود به این سو و آن سو می برد. سال ۱۴۰۳ نیز از این امواج به دور نبود و از همان شب تحویل سال با دعوای یک بازیگر با همسر سابقش شروع شد. در روزهای پایانی سال هم کسب سومین اسکار تاریخ سینمای ایران برای یک انیمیشن و ماجراهای سرمایه گذاری کانون موجی بلندتر به این دریا افزود و نقطه پایانی برای جنجال های ۱۴۰۳ بود.

۱۰ چهره، ۱۰ تیتر؛ جنجال‌هایی که از سینما شروع شد

۱. دعوای زن و شوهری اولین تیتر سینمایی سال

به گزارش ایرنا سال ۱۴۰۳ از همان شب سال تحویل چهره ها را دستمایه تیترهای خبر کرد. یکتا ناصر با چشمانی گریان و صدایی بغض آلود ویدیویی منتشر کرد و مدعی شد منوچهر هادی همسر سابقش فرزند مشترک شان را ربوده؛ انتشار این ویدیو موجی از کامنت ها و انتقادات را به همراه داشت که قوانین طلاق و حق حضانت فرزند و قوانین مردسالارانه ازدواج را هدف می گرفت.

در این بحبوحه منوچهر هادی نیز ویدیویی منتشر کرد که فرزندشان سوفیا را تا چهارم فروردین به مادر بازمی گرداند. این کشمکش میان این زوج هنرمند سابق ادامه داشت تا آن که وکیل ناصر توضیحاتی در این باره ارائه داد و پس از برگزاری دادگاه به ظاهر مشکل این زوج هنرمند حل و فصل شد.

۲. مدیر پلتفرمی که جنجال آفرید

یکی از سکوهای نمایش خانگی که از قضا به تازگی دوباره پخش فیلم و سریال های خود را آغاز کرده اوایل امسال جنجال بزرگی را میان اقشار گوناگون سینما به راه انداخت. عضو هیات مدیره این سکو در مصاحبه ای در اردیبشهت ماه ۱۴۰۳ از بی اخلاقی بازیگران و سینماگران شکایت کرد و گفت همگی به دنبال پول هستند.یک پلتفرم از بی اخلاقی بازیگران و سینماگران شکایت کرد و گفت همگی به دنبال پول هستند

او گفته بود: بازیگران و تهیه کننده ها همه بی اخلاقی های خاص خودشان را دارند و به قرارداد و حرف شان متعهد نیستند. من در چند صنعت مختلف بودم اما به بی اخلاقی این ها هیچ جا ندیدم.

پس از این اظهار نظر سیل استوری ها و واکنش اهالی سینما به راه افتاد؛ از همایون اسعدیان و مازیار میری تا جامعه صنفی تهیه کنندگان و خانه سینما. هشتگی تحت عنوان «نه به همکاری با پلتفرم مذکور» به راه افتاد؛ تا جایی که روابط عمومی پلتفرم مجبور به عذرخواهی شد.

۳. نمک پاشی روی زخم دهه شصتی ها در سکانس بحث برانگیز یک سریال

برخی عقیده داشتند این سکانس خاطره جمعی دانش ‍آموزان دهه ۶۰ را یادآوری می کند و برخی نیز از توهین به جایگاه معلم سخن گفتند

در ادامه حواشی و تیترشدن چهره ها و اتفاقات در شبکه نمایش خانگی سریال «افعی تهران» در سکانسی جنجالی به نکوهش تنبیه بدنی دانش آموزان توسط معلمان و ناظمان پرداخت. در یکی از سکانس های این سریال پیمان معادی در نقش آرمان بیانی که در کودکی مورد تنبیه بدنی توسط ناظم مدرسه قرار گرفته بود او را ملاقات می کند و با تحقیر و لحنی انتقام جویانه با او سخن می گوید.

برخی عقیده داشتند این سکانس خاطره جمعی بخش زیادی از دانش آموزان در دهه ۶۰ را یادآوری می کند و برخی نیز از توهین به جایگاه معلم سخن گفتند.

بعد از جنجال و دست به دست شدن این برش از سریال در فضای مجازی وزارت آموزش و پرورش با اعتراض گسترده معلمان به این سکانس از عوامل سریال شکایت کرد. این شکایت اما آنچنان جدی نشد؛ چرا که معادی با انتشار متنی در فضای مجازی از مخاطبان خواست به این بهانه معلمان خود را تکریم کنند و تا حد زیادی غائله این سریال ختم به خیر شد.

۴. سندرم نادر خانم بازیگر

اردیبهشت ماه سال گذشته بود که ترانه علیدوستی مبتلا به بیماری خودایمنی شد و اخبار مرتبط با بیماری او فضای مجازی را پر کرد. این بازیگر مدتی درگیر با این سندرم بود و هواداران خود را نگران کرد.

۱۰ چهره ۱۰ تیتر؛ جنجال هایی که از سینما شروع شد

۵. حرکات موزون در سریال ها و تکرار مکررات

در سالی که گذشت چنیدن بار حرکات موزون چند بازیگر در نمایش خانگی تیتر رسانه ها شد. اولی مربوط به سریال «در انتهای شب» است که احترام برومند و پارسا پیروزفر در سکانسی در خانه سالمندان می رقصند. این سکانس به سرعت در فضای مجازی دست به دست شد اما پس از آن موجب اصلاحیه ساترا و حذف این سکانس از روی نسخه پلتفرمی شد.در سالی که گذشت چنیدن بار حرکات موزون چند بازیگر در نمایش خانگی تیتر رسانه ها شد

کمی نگذشته بود که دوباره چنین اتفاقی برای سحر دولت شاهی در سریال «داریوش» رخ داد اما این بار خبرهایی مبنی بر پیگیری قضایی برای بازیگر و سکوی پخش به گوش رسید. به تازگی نیز سریال «تاسیان» توقیف شد که برخلاف دو مرتبه قبل به طور مستقیم به حرکات موزون در سریال اشاره نشد اما عده زیادی درباره رقص نازنین بیاتی در سکانس تولد شیرین نوشتند و توقیف سریال را مرتبط با آن دانستند.

۶. زنانی که به جوکر رنگ و بوی متفاوتی بخشیدند

مردادماه ۱۴۰۳ با اتفاقی ویژه در شبکه نمایش خانگی همراه بود. بعد از سه سال پخش «جوکر» با شرکت کننده های مرد حالا جوکر بانوان پخش می شد که حواشی زیادی نیز به همراه داشت. برخی رسانه ها با تنه زدن به تیغ سانسور و توقیف قصد داشتند از انتشار آن جلوگیری کنند اما جوکر بانوان با نقدهای مثبت زیادی همراه بود و تا انتها نیز پخش شد.

فصل اول جوکر بانوان برخلاف تصور عده ای توقیف نشد و ساترا دلیل پخش نشدن یکی از قسمت های آن را اصلاحاتی اعلام کرد که تیم جوکر باید در جوکر آقایان انجام می داد. جوکر بانوان در فصل نخست پربیننده تر از باقی فصل ها شد و از قضا تکیه کلام «یویو» که توسط ناهید مسلمی عنوان شد از خاطرات به یادماندنی این برنامه بود.

۱۰ چهره ۱۰ تیتر؛ جنجال هایی که از سینما شروع شد

۷. مهاجرت رسول اف و باز هم جنجال سینماگر ایرانی در کن!

سال ۱۴۰۳ دو فیلم از سینمای زیرزمینی داشت که در فضای مجازی دست به دست شد. «کیک محبوب من» و «دانه انجیر معابد» دو فیلمی بودند که بیش از داستان فیلم عواملشان حواشی زیادی آفریدند. پس از اعلام حکم محمد رسول اف و فرار او از ایران «دانه انجیر معابد» در جشنواره کن حضور پیدا کرد و بعد به عنوان نماینده آلمان راهی اسکار شد. فرار پرسش برانگیز رسول اف تا مدت ها تیتر رسانه ها بود. روایتی که این کارگردان از لحظه اعلام حکم تا فرارش به رسانه های خارجی گفته بود نیز محل بحث بود.

علاوه بر او مریم مقدم و بهتاش صناعی ها سازندگان «کیک محبوب من» که سال گذشته در رونمایی از فیلم آنها در جشنواره برلین حضور نداشتند امسال نیز با ضبط پاسپورت و ممنوع الخروجی دست و پنجه نرم می کردند و تیتر رسانه ها شدند. کارزاری نیز برای حمایت از کارگردانان این اثر و رفع اتهام آنها تشکیل شد.

۸. به وقت عروسک بازی بهرنگ علوی برای تبلیغ سریال

اواسط دی ماه ۱۴۰۳ بود که فعالیت بهرنگ علوی در صفحه اینستاگرامی اش شکلی عجیب به خود گرفت. این بازیگر چند استوری با محتوای ترسناک و در دست داشتن عروسکی پارچه ای منتشر کرد. در یکی از استوری ها شیشه ماشین او شکسته بود و روی یک برگه از او خواسته شده بود به ویلایی در کلاردشت برود. شب بعد نیز استوری دیگری منتشر شد که او به آدرس داده شده رفته بود و با چهره ای وحشت زده در انتهای ویدیو ناپدید شد.

این استوری ها که بعدتر مشخص شد فعالیت تبلیغاتی برای سریال «ازازیل» بوده به سرعت بازنشر شدند و مورد انتقاد قرار گرفتند. عده زیادی عقیده داشتند که امنیت و آرامش عمومی مخاطبان و مردم هدف قرار گرفته و در نهایت حسن فتحی کارگردان سریال نیز با اعلام بی اطلاعی از این کمپین که گویا توسط پلتفرم اجرایی شده بود به این ماجرا خاتمه داد.

۱۰ چهره ۱۰ تیتر؛ جنجال هایی که از سینما شروع شد

۹. انصراف رادان از داوری فجر و گمانه زنی حاشیه سازان

دوره چهل وسوم جشنواره فیلم فجر به قدری بی حاشیه برگزار شد که مسئولان برگزاری ترجیح دادند اسامی فیلم های بخش ویژه را به صورت روزانه اعلام کنند تا کمی هیجان و حاشیه چاشنی جشنواره شود. در این دوره اما یکی از چهره هایی که تا حدی نامش بر سر زبان ها چرخید بهرام رادان بود. این بازیگر در میانه روز سوم از ترکیب هیات داوری خارج شد تا هیات داوران هفت نفره جشنواره شش نفره شود.

در روز سوم جشنواره گمانه زنی هایی برای خروج رادان از هیات داوران مطرح شد؛ با وجود آن که متن نامه رادان به دبیر جشنواره رسما منتشر شده و در آن رادان عنوان کرده بود که به دلیل سفر خارج از کشور نتوانسته مسئولیت داوری را بپذیرد اما عده ای دلایل دیگری را عنوان کردند.

اینکه چنین سفری قطعا از قبل برنامه ریزی شده بود و با وجود این اطلاع باز هم بهرام رادان در ترکیب هیات داوران حضور پیدا کرده است. این استفعا دلایل فرامتنی زیادی را با خود به همراه داشت و در روزهای بعدی جشنواره نیز کمابیش محل بحث بود.

۱۰. شیرینی سومین اسکار زیر زبان ایرانی ها

دو چهره ای که در روزهای پایانی سال تیتر رسانه ها شدند شیرین سوهانی و حسین ملایمی بودند. زوج کارگردانی که سومین اسکار را برای سینمای ایران به ارمغان آوردند و با انیمیشن در «سایه سرو» در اسکار درخشیدند.

۲۴۴۵۷

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۱۰ چهره، ۱۰ تیتر؛ جنجال هایی که از سینما شروع شد" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۱۰ چهره، ۱۰ تیتر؛ جنجال هایی که از سینما شروع شد"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه