
به گزارش خبرگزاری تیتو سومین نشست خبری سی و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امروز (شنبه بیستم اردیبهشت) در مصلای امام خمینی(ره) با حضور ابراهیم حیدری قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه علیرضا نوری زاده مدیر دفتر مجامع و فعالیت های فرهنگی وزارت ارشاد و مسئول فلوشیپ و حسینعلی سبزه مدیر کمیته بین الملل برگزار شد.
به گزارش تیتو ابراهیم حیدری در سخنانی درباره آمار فروش کتاب در نمایشگاه گفت: در بخش مجازی ۲۴۰ هزار جلد کتاب شامل ۷۷ هزار و ۵۵۸ عنوان به مبلغ ۶۲ میلیارد تومان فروش رفته است.
سخنگوی نمایشگاه کتاب افزود: در بخش حضوری میزان فروش ۶۵ میلیارد تومان بوده و در مجموع (نمایشگاه مجازی و حضوری) ۱۲۷ میلیارد تومان فروش رفته است.
او درباره یارانه ها نیز گفت: ۳۱ هزار و ۵۰۰ دانشجو و طلبه در بخش خودشان ثبت نام کرده اند و در طرح یارانه کتاب نیز حدود ۷ هزار نفر ثبت نام کرده اند.
حسینعلی سبزه مدیر کمیته بین الملل نیز توضیحی درباره روند فعالیت بخش بین الملل نمایشگاه و غرفه مهمان ویژه ارائه کرد و گفت: غرفه مهمان ویژه ۳۶۰ مترمربع است که بخشی برای وزارت فرهنگ کشور عراق و بخشی هم برای اتحادیه ناشران این کشور است. در هر دو بخش ۱۵ ناشر شاخص و ۵۰۰۰ هزار کتاب حضور دارند.
او در ادامه درباره فعالیت های فرهنگی این بخش توضیح داد.
علیرضا نوری زاده مسئول برنامه فلوشیپ و ناشران خارجی نیز با بیان اینکه حضور ناشران خارجی به لحاظ کمی و کیفی افزایش داشته است توضیح داد: در بخش ناشران خارجی ۵۳ غرفه داریم که ۲۰ ناشر لاتین و ۳۳ ناشر هم عرب هستند که عتبات را هم شامل می شود. در حوزه عربی ۴۲ تن کتاب از مبدا لبنان و عراق ترخیص کردیم و در حوزه کتاب های لاتین از مبدأ انگلستان ۲۰ تن داشتیم. بخشی از کتاب ها هم از کشور ترکیه و بخشی از سلیمانیه وارد شد. ۶۵ هزار و ۵۰۰ کتاب داریم که افزایش داشته است. ۳ هزار عنوان کتاب در حوزه علمی از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ فراهم شده که اتفاق خوبی است.
او سپس گفت: کتاب های چاپ ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ با تخفیف حداقلی ۵۰ درصد برای عموم مردم قابل خریداری است و یارانه دولتی به این کتاب ها تخصیص داده نمی شود. کتاب های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ هم با تخفیف ۱۰ درصد عرضه می شود.
او با اشاره به تفاهم نامه با وزارت علوم درباره خرید منابع خارجی نیز گفت: دانشگاه ها می توانند کتاب های مورد نیاز خود را با آورده ای ۴۰ درصدی تأمین کنند؛ وزارت علوم و تحقیقات ۳۰ درصد تخفیف می دهند وزارت ارشاد ۲۰ درصد و ۱۰ درصد هم تخفیف ناشران است.
نوری زاده سپس درباره فلوشیپ ادبی نشر که به گفته او در راستای جهانی کردن ادبیات است توضیح داد.
به گفته او ۶۴ ناشر خارجی در این رویداد ثبت نام کردند که از میان آن ها ۳۲ ناشر با معیارهای توزیع جغرافیایی کشورها و اینکه خریدار باشند انتخاب شدند و مبلغی که برای گرنت در فلوشیب در نظر گرفته شده پنج میلیارد تومان است. افتتاحیه فلوشیپ روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت از ساعت ۱۰ صبح برگزار می شود.
همچنین حیدری در پاسخ به پرسش تیتو درباره سرقتی که در نمایشگاه رخ داده است توضیح داد: روز گذشته جمیعت کثیری به نمایشگاه آمده بودند که اتفاقات این چنینی رخ می دهد اینجا مدینه فاضله نیست و ممکن است فرد فرصت طلبی مرتکب اشتباه شود. همان لحظه همکارانمان کارهای اقداماتی را انجام دادند. اطلاعات تکمیلی را بعدا می گوییم تا نمایشگاه در شفاف سازی صادقانه عمل کند.
به گفته سخنگوی نمایشگاه ۶۱ ناشر دستگاه کارتخوان ندارند که این موضوع مربوط به مسائل مالیاتی است و ممکن است تخلفاتی دور از چشم ناظرین اتفاق بیفتد. اختلاف حدود پنج تا ۱۰ درصدی میان آمار اعلامی و آمار واقعی به خاطر این موضوع کارت به کارت کردن و فروش نقدی است.
حیدری درباره غرفه های خالی نیز گفت: از امروز کارهای جایگزینی را انجام دادیم و تا آخر شب غرفه خالی نخواهیم داشت. البته چند غرفه برای استراحت و نمازخانه در نظر گرفته شده که تیم اجرایی باید زودتر چینش آن را انجام می داد.
در ادامه سبزه درباره حضور عربستان گفت: اینطور نبود که عربستان مهمان ویژه سال آینده باشد بلکه صحبت درباره حضور این کشور در نمایشگاه کتاب تهران بود و سفیر عربستان گفتند در سال های آتی در صورت امکان حضور عربستان به عنوان مهمان ویژه فراهم شود.
۲۴۵۲۴۵
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "واکنش سخنگوی نمایشگاه کتاب به ماجرای سرقت" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "واکنش سخنگوی نمایشگاه کتاب به ماجرای سرقت"، کلیک کنید.