نرخ کارمزد صرافی های ارز دیجیتال | مقایسه و راهنمای کامل

نرخ کارمزد صرافی های ارز دیجیتال | مقایسه و راهنمای کامل

نرخ کارمزد صرافی ها

نرخ کارمزد صرافی ها، همون هزینه ایه که بابت خدماتشون از شما می گیرن. این کارمزدها بسته به نوع معامله، حجم تراکنش و حتی صرافی ای که انتخاب می کنید، کلی فرق دارن. اگه حواستون بهشون نباشه، می تونن حسابی از سودتون کم کنن و آخرش ببینید چیزی براتون نمونده.

اصلاً کارمزد صرافی ها یه جورایی مثل اجاره ای می مونه که به پلتفرم معاملاتی می دین. این بازار پره از ارزهای دیجیتال و فرصت های تریدی که ممکنه سود خوبی توشون باشه. اما قبل از اینکه دل رو بزنیم به دریا و وارد این اقیانوس بی کران کریپتو بشیم، باید با کارمزدهاش آشنا باشیم. چرا؟ چون این هزینه ها، چه کم و چه زیاد، حسابی تو سودآوری ما نقش دارن. شاید فکر کنید یه درصد کوچیک مهم نیست، ولی وقتی حجم معاملات بالا می ره یا تعدادشون زیاد می شه، همون درصد کوچیک می تونه یه عدد بزرگ بشه و از جیبتون بره!

انتخاب صرافی درست، که کارمزدهاش منطقی و شفاف باشه، می تونه کلی تو هزینه های شما صرفه جویی کنه. تو این مقاله، می خوایم از سیر تا پیاز کارمزد صرافی ها رو با هم بررسی کنیم؛ از اینکه اصلاً کارمزد چیه و چرا باید بپردازیم تا انواع و اقسام کارمزدها و از همه مهم تر، مقایسه کارمزد صرافی های ایرانی و خارجی. تازه چند تا راهکار هم بهتون می گیم که چطور این هزینه ها رو بیارید پایین. پس با ما همراه باشید تا یه انتخاب هوشمندانه داشته باشید.

اصلاً کارمزد صرافی چیه و چرا باید بپردازیم؟

بذارید با یه مثال ساده شروع کنیم. تصور کنید می خواید یه جنسی رو بخرید یا بفروشید. اگه برید سر کوچه بقالی، ممکنه هزینه ای ندید، اما اگه بخواید از یه پلتفرم آنلاین یا یه واسطه استفاده کنید، اون واسطه برای خدماتی که بهتون می ده، یه مبلغی رو به عنوان کارمزد می گیره. صرافی های ارز دیجیتال هم دقیقاً همین طورن. اونا پلتفرم هایی هستن که به شما اجازه می دن ارزهای دیجیتال رو بخرید، بفروشید، یا حتی تبدیلشون کنید.

خب، حالا این کارمزدها برای چی گرفته می شن؟ فکر نکنید صرافی ها الکی پول می گیرن. اونا هم کلی هزینه دارن:

  • هزینه های عملیاتی: سرور، برق، اینترنت، تیم فنی، تیم پشتیبانی، توسعه پلتفرم و کلی چیزای دیگه. همه اینا خرج دارن و باید تأمین بشن.
  • امنیت: بازار ارز دیجیتال پر از هکرها و کلاهبرداراست. صرافی ها باید کلی هزینه کنن تا امنیت دارایی های شما رو تأمین کنن، از فایروال های قوی گرفته تا سیستم های تشخیص نفوذ.
  • نقدینگی: صرافی ها باید همیشه نقدینگی کافی داشته باشن تا شما بتونید راحت و سریع معامله کنید. این نقدینگی رو هم بی دلیل تأمین نمی کنن.
  • پشتیبانی مشتری: اگه مشکلی براتون پیش بیاد، یه تیم پشتیبانی باید باشه که بهتون کمک کنه. این تیم هم که مجانی کار نمی کنه.

پس، کارمزدی که شما پرداخت می کنید، در واقع هزینه ایه برای این خدمات و اطمینان از اینکه یه محیط امن و کارآمد برای معاملاتتون در اختیارتون هست. حالا بریم ببینیم این کارمزدها چند دسته ان.

انواع کلی کارمزدها در یک نگاه

کارمزدها تو صرافی های ارز دیجیتال کلی تنوع دارن. بعضیاشون رو همین الان می پردازید و بعضیاشون فقط تو شرایط خاصی ازتون کم می شه. بیایید نگاهی کلی بهشون بندازیم:

  • کارمزد معاملاتی (Trading Fees):

    این رایج ترین نوع کارمزده. یعنی وقتی یه ارزی رو می خرید یا می فروشید، یه درصدی از مبلغ کل معامله به عنوان کارمزد ازتون کم می شه. این کارمزد خودش می تونه میکر و تیکر داشته باشه که جلوتر کامل توضیح می دیم.

  • کارمزد واریز (Deposit Fees):

    اغلب صرافی ها برای واریز رمزارزها ازتون کارمزدی نمی گیرن. یعنی اگه بیت کوین یا تتر از یه کیف پول دیگه به صرافیتون منتقل کنید، صرافی هزینه مستقیم ازتون نمی گیره. اما برای واریز ریالی، ممکنه یه درصدی ناچیز بابت کارمزد درگاه بانکی کسر بشه که البته این مبلغ معمولاً به صرافی نمی رسه و مال بانکه.

  • کارمزد برداشت (Withdrawal Fees):

    وقتی می خواید رمزارزهاتون رو از صرافی به یه کیف پول دیگه یا حتی یه صرافی دیگه منتقل کنید، باید یه کارمزدی پرداخت کنید. این کارمزد معمولاً یه مبلغ ثابت برای هر تراکنشه، نه درصدی. برای برداشت ریالی هم ممکنه یه کارمزد ثابت یا درصدی داشته باشن، مخصوصاً اگه بخواید پول رو از طریق پایا یا ساتنا برداشت کنید.

  • کارمزد شبکه (Network Fees / Gas Fees):

    این یکی خیلی مهمه و خیلیا باهاش اشتباه می کنن. کارمزد شبکه اون پولی نیست که صرافی ازتون می گیره. این هزینه مستقیماً به ماینرها یا اعتبارسنج های اون شبکه بلاکچین پرداخت می شه تا تراکنش شما تایید و پردازش بشه. صرافی فقط اون رو از شما می گیره و به شبکه پرداخت می کنه. اگه شبکه شلوغ باشه، این کارمزد بالاتر می ره.

  • سایر کارمزدها:

    بعضی صرافی ها ممکنه برای معاملات خاصی مثل معاملات فیوچرز (آتی)، مارجین (اعتباری) یا حتی برای استقراض تو بازار وام دهی، کارمزدهای جداگانه بگیرن. مثلاً تو معاملات فیوچرز، یه چیزی به اسم فاندینگ فی (Funding Fee) داریم که بسته به شرایط بازار، ممکنه هر ۸ ساعت یک بار ازتون کم یا بهتون پرداخت بشه.

پیچ و خم های کارمزدهای معاملاتی (همون Trading Fees)

حالا که با انواع کلی کارمزد آشنا شدیم، بیایید یه نگاه عمیق تر به کارمزدهای معاملاتی بندازیم. این قسمت برای تریدرها خیلی مهمه، چون مستقیم رو سودشون تاثیر می ذاره. تو صرافی ها معمولاً دو نوع کارمزد معاملاتی داریم: میکر و تیکر.

کارمزد میکر (Maker Fee)

تصور کنید وارد یه بازاری می شید که توش خریدار و فروشنده زیاده. شما می خواید یه جنسی رو بخرید، اما نه با قیمت فعلی بازار. مثلاً می خواید صبر کنید تا قیمتش یه کم بیاد پایین تر، بعد بخرید. برای همین، یه سفارش می ذارید (مثلاً سفارش لیمیت) و منتظر می مونید تا قیمت به اون حدی که شما می خواید برسه. وقتی سفارشتون تو دفترچه سفارشات صرافی ثبت می شه و هنوز انجام نشده، شما در واقع دارید نقدینگی به بازار اضافه می کنید. به همچین آدمایی می گن میکر (Maker) یا سفارش گذار. صرافی ها معمولاً برای تشویق میکرها، کارمزد کمتری ازشون می گیرن یا حتی تو بعضی موارد، بهشون پاداش هم می دن! این کار باعث می شه نقدینگی بازار بالا بره و معاملات راحت تر انجام بشن.

کارمزد تیکر (Taker Fee)

برعکس میکر، تیکر (Taker) یا سفارش بردار کسیه که نمی خواد صبر کنه. اون وارد بازار می شه و همون لحظه، سفارشی رو که از قبل تو دفترچه سفارشات هست، برمیداره و معامله رو انجام می ده (مثلاً با یه سفارش مارکت). تیکرها در واقع نقدینگی موجود در بازار رو مصرف می کنن. چون این نوع سفارش ها باعث می شن معامله فوراً انجام بشه و نقدینگی استفاده بشه، صرافی ها معمولاً کارمزد بیشتری از تیکرها می گیرن.

تفاوت و اهمیت: چرا صرافی ها کارمزد میکر و تیکر را متفاوت اعمال می کنند؟

صرافی ها با این کارمزد میکر و تیکر، یه سیاست هوشمندانه دارن. اونا می خوان تشویق کنن که آدمای بیشتری سفارش های لیمیت بذارن تا دفترچه سفارشاتشون پر از نقدینگی بشه. وقتی نقدینگی بالا باشه، معاملات سریع تر و با قیمت های بهتر انجام می شن و این هم به نفع صرافیه و هم به نفع معامله گرا. پس اگه می خواید کارمزد کمتری بدید، سعی کنید سفارشتون رو به صورت لیمیت و جوری بذارید که میکر باشید. البته این همیشه ممکن نیست و گاهی وقتا نیاز دارید فوراً معامله کنید.

کارمزدهای پله ای یا پلکانی (Tiered Fees)

یه مدل کارمزدی دیگه که خیلی رایجه، سیستم پله ایه. تو این سیستم، هر چقدر حجم معاملات شما تو یه بازه زمانی مشخص (معمولاً ۳۰ روزه) بیشتر باشه، کارمزدتون کمتر می شه. یعنی اگه یه تریدر حرفه ای هستید و کلی معامله می کنید، صرافی بهتون تخفیف می ده و کارمزد کمتری ازتون می گیره. این سیستم معمولاً با سطوح کاربری (VIP levels) هم ترکیب می شه. مثلاً اگه سطح کاربری شما VIP1 باشه، کارمزدتون X درصده، ولی اگه به VIP5 برسید، کارمزدتون ممکنه به Y درصد برسه که Y از X خیلی کمتره.

انتخاب صرافی درست و استفاده هوشمندانه از سفارشات میکر، می تونه تفاوت بزرگی تو سود نهایی معاملات شما ایجاد کنه.

کارمزدهای واریز و برداشت؛ از ریال تا رمزارز

کارمزد واریز و برداشت، از اون دسته کارمزدهاست که اگه بهش دقت نکنید، ممکنه یهو با یه عدد عجیب و غریب تو حساب وکتابتون مواجه بشید. این کارمزدها هم انواع مختلفی دارن:

کارمزد واریز ریالی

معمولاً وقتی می خواید با ریال از طریق کارت بانکی به حساب صرافیتون پول واریز کنید، خود صرافی مستقیماً ازتون کارمزدی نمی گیره. اما ممکنه یه درصد خیلی ناچیز (مثلاً ۰.۰۲٪ تا سقف ۴۰۰۰ تومن) به عنوان کارمزد درگاه بانکی کسر بشه. این کارمزد رو بانک مرکزی تعیین می کنه و ربطی به صرافی نداره. پس خیالتون از این بابت راحته.

کارمزد برداشت ریالی

برداشت ریالی از صرافی هم می تونه داستان خودشو داشته باشه. بعضی صرافی ها برای برداشت ریال یه مبلغ ثابت (مثلاً ۵۰۰۰ تومن) می گیرن و بعضی دیگه یه درصد خیلی ناچیز. این کارمزد معمولاً برای پوشش هزینه های انتقال وجه از طریق سامانه های بانکی مثل پایا و ساتناست. زمان واریز هم بستگی به سیکل های پایا و ساتنا داره.

کارمزد واریز رمزارزی

همونطور که قبل تر گفتم، واریز رمزارز به صرافی ها تو بیشتر موارد رایگانه. یعنی شما اگه یه بیت کوین یا اتریوم رو از یه کیف پول شخصی یا یه صرافی دیگه به آدرس کیف پولتون تو صرافی مقصد بفرستید، خود صرافی بابت دریافتش ازتون پولی نمی گیره. تنها هزینه ای که اینجا می دید، همون کارمزد شبکه بلاکچینه که برای ارسال اون رمزارز پرداخت می کنید.

کارمزد برداشت رمزارزی (Network Fee)

این بخش رو خیلی جدی بگیرید! کارمزد برداشت رمزارز همون کارمزد شبکه است که بهش Gas Fee هم می گن. این کارمزد مستقیماً توسط شبکه بلاکچین دریافت می شه و ربطی به صرافی نداره. یعنی اگه شما بخواید تتر رو از طریق شبکه اتریوم (ERC20) برداشت کنید، چون شبکه اتریوم شلوغه و کارمزدش بالاست، باید پول بیشتری بدید. اما اگه همین تتر رو از طریق شبکه ترون (TRC20) برداشت کنید، چون کارمزد شبکه ترون خیلی کمه، هزینه تون هم به شدت میاد پایین.

عواملی که روی کارمزد شبکه تاثیر می ذارن:

  • شلوغی شبکه: هر چقدر یه شبکه بلاکچین شلوغ تر باشه و تراکنش های بیشتری توش انجام بشه، کارمزدش هم بالاتر می ره تا ماینرها ترغیب بشن تراکنش شما رو زودتر پردازش کنن.
  • نوع ارز و شبکه: مثلاً کارمزد انتقال بیت کوین معمولاً بالاتره، یا تتر روی شبکه ERC20 گرون تر از TRC20 یا BEP20 (بایننس اسمارت چین) در میاد.
  • سرعت تایید تراکنش: اگه بخواید تراکنشتون سریع تر تایید بشه، باید کارمزد بیشتری رو پیشنهاد بدید.

قبل از برداشت هر رمزارز، حتماً حواستون به شبکه ای که انتخاب می کنید و کارمزد اون شبکه باشه. مثلاً برای تتر، همیشه اولویت با TRC20 هست، مگر اینکه کیف پول مقصد شما از این شبکه پشتیبانی نکنه.

مقایسه جامع نرخ کارمزد صرافی های ایرانی معتبر

انتخاب یه صرافی ایرانی خوب، با کارمزد منطقی، برای ما که تو ایران هستیم، خیلی مهمه. چون با محدودیت هایی که داریم، باید از پلتفرم هایی استفاده کنیم که راحت به ریال واریز و برداشت کنیم. اینجا چند تا از صرافی های معتبر ایرانی رو با تمرکز روی ساختار کارمزدشون بررسی می کنیم. البته این اعداد و ارقام ممکنه در طول زمان تغییر کنن، پس همیشه قبل از معامله، سایت رسمی صرافی رو چک کنید.

نوبیتکس

نوبیتکس یکی از قدیمی ترین و بزرگترین صرافی های ایرانیه که حجم معاملات بالایی داره. این حجم بالا باعث می شه نقدینگی خوبی داشته باشه و شما راحت تر بتونید خرید و فروش کنید. ساختار کارمزد نوبیتکس بر اساس سیستم میکر/تیکر و همچنین حجم معاملات ۳۰ روز گذشته شما تعیین می شه. هر چقدر حجم معاملاتتون بیشتر باشه، سطح کاربری شما بالاتر می ره و کارمزدتون کمتر می شه.

برای مثال، در سطوح پایین کاربری، کارمزد تیکر ممکنه حدود 0.35% و کارمزد میکر 0.2% باشه. اما با افزایش حجم معاملات، این نرخ ها می تونن تا 0.15% برای تیکر و 0.1% برای میکر هم کاهش پیدا کنن. کارمزد واریز ریالی معمولاً رایگانه (به جز کارمزد درگاه بانکی) و برداشت ریالی هم یه مبلغ ثابت کمه. کارمزد برداشت رمزارز هم بستگی به نوع ارز و شلوغی شبکه داره.

تبدیل

تبدیل هم یکی دیگه از صرافی های پرطرفداره که خدمات خوبی ارائه می ده. این صرافی هم سیستم کارمزد میکر/تیکر پله ای داره و بسته به حجم معاملات ماهانه شما، کارمزدتون کم و زیاد می شه. نقطه قوت تبدیل، بخش خرید آسان یا معامله آنی هست که معمولاً با کارمزد صفر انجام می شه! این یعنی اگه سرعت براتون مهمه و نمی خواید از دفترچه سفارشات استفاده کنید، می تونید بدون کارمزد خرید و فروش کنید.

نرخ کارمزد اسپات در تبدیل برای سطوح پایین ممکنه بین 0.25% تا 0.4% متغیر باشه و با افزایش حجم معاملات این نرخ ها تا 0.15% یا کمتر هم کاهش پیدا کنن. کارمزد برداشت ریالی در تبدیل هم مشابه بقیه صرافی هاست و کارمزد برداشت رمزارز هم وابسته به شبکه.

والکس

والکس هم مثل نوبیتکس و تبدیل، یه صرافی معتبر و با حجم بالای معاملاته. ساختار کارمزد والکس هم بر پایه میکر/تیکر و سطوح کاربریه. والکس هم یه قابلیت معامله آنی داره که کارمزدش صفره و می تونید خیلی سریع ارز بخرید و بفروشید.

کارمزد اسپات والکس در سطوح پایین حدود 0.2% تا 0.4% برای تیکر و 0.1% تا 0.2% برای میکر هست. با افزایش حجم معاملات، این نرخ ها می تونن تا 0.05% برای میکر و 0.1% برای تیکر هم پایین بیان. واریز و برداشت ریالی هم مثل بقیه صرافی هاست و کارمزد برداشت رمزارز هم به شبکه بستگی داره.

آبان تتر

آبان تتر همونطور که از اسمش پیداست، تو زمینه تتر و استیبل کوین ها خیلی قوی عمل می کنه. کارمزد این صرافی هم رقابتیه و بر اساس حجم خرید و فروش ۳۰ روزه شما محاسبه می شه. یکی از مزایای آبان تتر، تنوع بالای ارزهاشه (بیش از 400 ارز).

کارمزد اسپات آبان تتر معمولاً از 0.3% شروع می شه و بسته به سطح کاربری پایین تر میاد. کارمزد واریز و برداشت ریالی هم مشابه سایر صرافی هاست.

بیت پین

بیت پین هم یکی از صرافی هاییه که اخیراً خیلی رشد کرده. این صرافی هم کارمزد پله ای داره و بر اساس حجم معاملات شما کارمزدهاش تنظیم می شه. بیت پین رابط کاربری ساده ای داره و برای تازه کارها می تونه گزینه خوبی باشه.

کارمزد میکر/تیکر بیت پین در سطوح پایه حدود 0.06% تا 0.32% هست که از خیلی از صرافی ها کمتره و با افزایش حجم، این نرخ ها می تونن حتی به 0.04% هم برسن.

نام صرافی محدوده کارمزد اسپات (میکر / تیکر) کارمزد خرید آسان/آنی کارمزد واریز ریالی کارمزد برداشت ریالی (حدودی) تاثیر حجم معاملات
نوبیتکس 0.1% – 0.35% / 0.15% – 0.35% ندارد رایگان (کارمزد درگاه) 5000 تومان دارد
تبدیل 0.15% – 0.4% / 0.2% – 0.4% صفر رایگان (کارمزد درگاه) 5000 تومان دارد
والکس 0.1% – 0.4% / 0.2% – 0.4% صفر رایگان (کارمزد درگاه) 5000 تومان دارد
آبان تتر 0.3% (شروع از) ندارد (معامله عمومی) رایگان (کارمزد درگاه) ثابت (حدود 5000 تومان) دارد
بیت پین 0.06% – 0.32% / 0.08% – 0.32% ندارد رایگان (کارمزد درگاه) 5000 تومان دارد

توجه: اعداد دقیق کارمزدها ممکن است به مرور زمان تغییر کنند. همیشه برای اطلاع از آخرین نرخ ها، به وب سایت رسمی هر صرافی مراجعه کنید. کارمزد برداشت رمزارزها (مثل تتر TRC20) در همه صرافی ها تقریباً مشابه و وابسته به شبکه است (حدود 0.8 تا 1.5 تتر).

مقایسه نرخ کارمزد صرافی های خارجی (به درد ایرانی ها می خورن؟)

صرافی های خارجی معمولاً نقدینگی خیلی بالاتری دارن و تنوع رمزارزهاشون هم بیشتره. کارمزدشون هم اغلب رقابتی تره، اما برای ما ایرانی ها یه سری چالش دارن.

چالش های کاربران ایرانی در صرافی های خارجی

چالش اصلی اینه که بیشتر صرافی های بزرگ و معتبر دنیا به خاطر تحریم ها، به کاربران ایرانی خدمات نمی دن و اگه بفهمن شما ایرانی هستید، حسابتون رو مسدود می کنن. اینجاست که داستان احراز هویت (KYC) مهم می شه. بعضی صرافی ها احراز هویت رو اجباری نمی کنن (تا یه سقف برداشت مشخص)، اما بعضیا همون اول کار هویت شما رو می خوان و اگه با آی پی ایران یا مدارک ایرانی وارد بشید، فاتحه تون خونده ست!

استفاده از VPN و VPS هم راهیه، اما همیشگی نیست و ممکنه بازم به مشکل بخورید. با این حال، هنوز چند تا صرافی خارجی هستن که با کاربران ایرانی راه میان. البته تاکید می کنم، این وضعیت دائم التغییره و ممکنه هر لحظه قوانینشون عوض بشه.

ال بانک (LBank)

ال بانک یه صرافی بین المللیه که برای معاملات فیوچرز (آتی) بین ایرانیا حسابی معروف شده. خوبی این صرافی اینه که بدون احراز هویت (KYC) هم می تونید تا سقف ۱۰ بیت کوین در روز برداشت کنید. این یعنی برای خیلی از تریدرها یه گزینه عالیه.

کارمزد معاملات اسپات در ال بانک حدود 0.1% برای میکر و تیکره. کارمزد فیوچرزش هم رقابتیه، مثلاً 0.02% برای میکر و 0.05% برای تیکر. این نرخ ها واقعاً کمن و برای تریدرهای با حجم بالا خیلی به صرفه ان.

توبیت (Toobit)

توبیت یکی از صرافی های نسبتاً جدیدتره که تونسته بین ایرانیا حسابی جا باز کنه، چون حتی برای ایرانیا هم امکان احراز هویت داره! این یعنی ریسک مسدود شدن حسابتون خیلی کمتره. توبیت امکانات خوبی مثل کپی تریدینگ و ربات های معاملاتی هم داره.

کارمزد اسپات توبیت در حالت عادی 0.04% برای میکر و 0.06% برای تیکره، اما اگه از لینک دعوت استفاده کنید، می تونید سه ماه سطح VIP2 رو بگیرید که کارمزدهاش به 0.014% برای میکر و 0.04% برای تیکر کاهش پیدا می کنه که واقعاً عالیه.

ایکس تی دات کام (XT.com)

ایکس تی هم یه صرافی خارجی دیگه است که از کاربران ایرانی پشتیبانی می کنه و حتی می تونید با کارت ملی هم احراز هویت کنید. این صرافی تنوع بالایی از ارزها و جفت های معاملاتی رو داره.

کارمزد معاملات اسپات در XT.com برای میکرها 0.05% و برای تیکرها 0.2% هست. کارمزد فیوچرزش هم در محدوده 0.02% برای میکر و 0.05% برای تیکر قرار می گیره.

نام صرافی محدوده کارمزد اسپات (میکر / تیکر) محدوده کارمزد فیوچرز (میکر / تیکر) وضعیت KYC برای ایرانیان محدودیت برداشت بدون KYC (حدودی) استفاده از توکن بومی برای تخفیف
LBank 0.1% / 0.1% 0.02% / 0.05% الزامی نیست 10 BTC در روز خیر
Toobit 0.014% – 0.04% / 0.04% – 0.06% 0.01% / 0.04% بله (امکان پذیر) نامحدود (با KYC) خیر (تخفیف ویژه)
XT.com 0.05% / 0.2% 0.02% / 0.05% بله (با کارت ملی) نامحدود (با KYC) خیر

توجه: وضعیت احراز هویت و کارمزدها در صرافی های خارجی به دلیل تحریم ها و سیاست های داخلی صرافی ها، مدام در حال تغییره. قبل از هر اقدامی، حتماً از آخرین اطلاعات وب سایت رسمی صرافی مطمئن بشید.

سایر صرافی های معروف که کمتر به ایرانی ها خدمات می دهند

صرافی های بزرگ و معروفی مثل بایننس (Binance)، کوکوین (Kucoin)، بیبیت (Bybit) و بینگ اکس (BingX) هم کارمزدهای خیلی رقابتی و حتی بعضاً پایین تری دارن. اما مشکل اینجاست که برای ایرانی ها احراز هویت توشون خیلی سخته یا اصلاً ممکن نیست و ریسک مسدود شدن حساب بالاست. مثلاً بایننس رسماً به ایرانیا خدمات نمی ده و اگه بفهمه، حسابتون رو قفل می کنه.

کوکوین و بیبیت هم تا قبل از این به نوعی به ایرانی ها اجازه فعالیت می دادن، اما اخیراً سخت گیری هاشون بیشتر شده و ممکنه یهو احراز هویت اجباری کنن. بینگ اکس هم که یه مدت خوب بود، الان شرایطش برای ایرانیا سخت تر شده. پس اگه می خواید با این صرافی ها کار کنید، حتماً حواستون به ریسکاش باشه.

چطور کارمزد معاملات ارز دیجیتال رو کمتر کنیم؟ راهکارهای طلایی!

حالا که با انواع کارمزدها و صرافی ها آشنا شدیم، می رسیم به قسمت جذاب ماجرا: چطور این هزینه ها رو کم کنیم تا سود بیشتری تو جیبمون بمونه؟ چند تا راهکار طلایی هست که اگه بهشون عمل کنید، می تونید حسابی صرفه جویی کنید:

استفاده از توکن های بومی صرافی

خیلی از صرافی های بزرگ، برای خودشون یه توکن بومی دارن. مثلاً بایننس توکن BNB رو داره، کوکوین KCS رو، و هیوبی HT رو. اگه شما این توکن ها رو تو کیف پول صرافیتون نگه دارید یا باهاشون کارمزد معاملاتتون رو پرداخت کنید، صرافی بهتون تخفیف می ده. این تخفیف می تونه ۲۰٪ یا حتی ۲۵٪ باشه. پس اگه زیاد معامله می کنید، خرید و نگهداری مقداری از توکن بومی صرافی می تونه خیلی به صرفه باشه.

افزایش حجم معاملات

همونطور که گفتیم، خیلی از صرافی ها سیستم کارمزد پله ای یا پلکانی دارن. یعنی هر چقدر حجم معاملات شما تو یه بازه زمانی (مثلاً ۳۰ روزه) بیشتر باشه، سطح کاربری شما بالاتر می ره و کارمزدتون کمتر می شه. پس اگه تریدر فعالی هستید، سعی کنید حجم معاملاتتون رو بالا ببرید تا به سطوح کاربری بالاتر برسید و از تخفیف های کارمزدی بیشتری بهره مند بشید.

استفاده هوشمندانه از سفارشات Limit Order (برای میکر شدن)

یادتونه که گفتیم میکرها کارمزد کمتری می دن؟ اگه عجله ندارید و می تونید صبر کنید، همیشه سعی کنید سفارشاتتون رو به صورت لیمیت (Limit Order) ثبت کنید. اینجوری شما نقدینگی به بازار اضافه می کنید و به عنوان میکر، کارمزد کمتری می پردازید یا حتی ممکنه اصلاً کارمزد ندید و حتی پاداش بگیرید! برعکس، اگه با مارکت اردر (Market Order) معامله کنید، تیکر می شید و کارمزد بیشتری می دید.

انتخاب شبکه مناسب برای برداشت رمزارز

برای برداشت رمزارزهایی مثل تتر، حتماً حواستون به انتخاب شبکه باشه. تتر روی شبکه های مختلفی مثل ERC20 (اتریوم)، TRC20 (ترون) و BEP20 (بایننس اسمارت چین) وجود داره. کارمزد برداشت تتر روی شبکه ERC20 (اتریوم) به شدت بالاست (گاهی تا ۲۰-۳۰ تتر هم می رسه)، در حالی که روی TRC20 (ترون) معمولاً کمتر از ۱.۵ تتره. پس همیشه اگه کیف پول مقصدتون پشتیبانی می کنه، از شبکه TRC20 استفاده کنید تا کلی تو کارمزد شبکه صرفه جویی کنید.

کاهش دفعات برداشت

کارمزد برداشت رمزارز (همون کارمزد شبکه) معمولاً یه مبلغ ثابته، نه درصدی. یعنی شما چه ۱۰۰ تتر برداشت کنید، چه ۱۰۰۰ تتر، تقریباً همون کارمزد رو می دید. پس اگه می تونید، دفعات برداشتتون رو کمتر کنید و به جای چند تا برداشت با حجم کم، یه برداشت با حجم بالا انجام بدید تا کارمزد ثابت برداشت براتون به صرفه تر دربیاد.

استفاده از طرح های تشویقی و پروموشن های صرافی ها

صرافی ها همیشه طرح های تشویقی و پروموشن های مختلفی دارن. مثلاً ممکنه با دعوت از دوستانتون، به شما و دوستتون تخفیف کارمزد بدن یا بونوس های معاملاتی (تراکنش با کارمزد صفر برای یه مدت) ارائه کنن. حواستون به اخبار و اطلاعیه های صرافی ها باشه تا از این فرصت ها استفاده کنید.

بهره گیری از قابلیت خرید آسان/آنی با کارمزد صفر در صرافی های ایرانی خاص

همونطور که دیدید، بعضی از صرافی های ایرانی مثل تبدیل و والکس، قابلیت خرید آسان یا معامله آنی دارن که کارمزدش صفره. اگه حجم معاملاتتون خیلی بالا نیست یا تازه کار هستید و نمی خواید درگیر جزئیات دفترچه سفارشات بشید، استفاده از این بخش ها می تونه راهی عالی برای خرید و فروش بدون کارمزد باشه.

حواستون باشه، صرفه جویی تو کارمزدها، خودش یه استراتژی معاملاتیه که می تونه سود شما رو حسابی افزایش بده.

فقط کارمزد مهم نیست! نکاتی که قبل از انتخاب صرافی باید بدونید

درسته که نرخ کارمزد صرافی ها خیلی مهمه و حسابی رو سود شما تاثیر می ذاره، اما نباید تنها معیار انتخاب صرافی باشه. یه صرافی خوب باید ویژگی های دیگه ای هم داشته باشه که خیالتون رو از هر نظر راحت کنه. این نکات رو هم حتماً در نظر بگیرید:

امنیت صرافی

مهم ترین فاکتور، امنیت دارایی های شماست. صرافی ها بارها مورد حمله هکرها قرار گرفتن و کلی پول مردم از دست رفته. حتماً تاریخچه امنیتی صرافی رو بررسی کنید، ببینید چه تدابیر امنیتی ای دارن (مثل تایید هویت دو مرحله ای، نگهداری دارایی ها تو کیف پول های سرد، بیمه دارایی ها و…). اگه یه صرافی کارمزدش خیلی پایین باشه ولی امنیتش ضعیف باشه، ارزشش رو نداره که پولتون رو توش بذارید.

نقدینگی و حجم معاملات

نقدینگی یعنی چقدر راحت و سریع می تونید ارز بخرید یا بفروشید، بدون اینکه قیمت رو خیلی تغییر بدید. صرافی هایی که حجم معاملات بالایی دارن، نقدینگی بیشتری هم دارن. این یعنی وقتی یه سفارش می ذارید، به سرعت انجام می شه و نیازی نیست مدت ها منتظر بمونید. نقدینگی پایین می تونه باعث بشه سفارشاتتون با تأخیر یا با قیمت های نامناسب انجام بشن.

پشتیبانی مشتری

اگه به مشکلی برخوردید، بتونید سریع با پشتیبانی صرافی تماس بگیرید و مشکلتون رو حل کنید، یه امتیاز بزرگه. بررسی کنید صرافی پشتیبانی ۲۴ ساعته داره؟ چقدر سریع پاسخگو هستن؟ آیا از طریق چت آنلاین، تلفن یا ایمیل می تونید باهاشون ارتباط بگیرید؟

تنوع رمزارزها و بازارهای معاملاتی

آیا صرافی از ارزهای دیجیتالی که شما قصد خرید و فروش اون ها رو دارید، پشتیبانی می کنه؟ بعضی صرافی ها فقط ارزهای اصلی رو دارن و اگه دنبال ارزهای جدیدتر یا کوچیک تر هستید، باید سراغ صرافی های با تنوع بیشتر برید. همینطور، ببینید چه بازارهایی دارن (تومانی، تتری، فیوچرز، مارجین و…).

رابط کاربری و تجربه کاربری (UX/UI)

پلتفرم صرافی باید ساده و کاربرپسند باشه. اگه رابط کاربری پیچیده ای داشته باشه، ممکنه سردرگم بشید و خطا کنید. سهولت استفاده از پلتفرم، مخصوصاً برای تازه کارها، خیلی مهمه. اپلیکیشن موبایل کارآمد هم یه مزیت بزرگه.

اعتبار و شهرت صرافی

قبل از اینکه تو یه صرافی ثبت نام کنید، حتماً نظرات بقیه کاربرا رو بخونید. ببینید رتبه بندی صرافی چطوره، آیا شکایات زیادی در موردش وجود داره یا نه. یه صرافی با اعتبار خوب، نشونه قابل اعتماد بودنشه.

یه نکته مهمی که همیشه باید یادتون باشه اینه که نرخ کارمزد صرافی ها ممکنه به سرعت تغییر کنن. صرافی ها مدام سیاست هاشون رو عوض می کنن و نرخ ها رو به روزرسانی می کنن. پس همیشه قبل از انجام هر معامله بزرگ یا انتخاب صرافی، حتماً آخرین نرخ ها رو از وب سایت رسمی خود صرافی بررسی کنید تا بعداً غافلگیر نشید.


رسیدیم به انتهای مسیر! تو این مقاله سعی کردیم همه اون چیزی که باید درباره نرخ کارمزد صرافی ها بدونید رو به زبون خودمونی بهتون بگیم. دیدیم که کارمزدها فقط یه عدد ساده نیستن و پشتشون یه عالمه ماجرا هست؛ از میکر و تیکر گرفته تا کارمزد شبکه و سیستم های پله ای. یاد گرفتیم که چه صرافی هایی تو ایران و خارج از کشور، کارمزدهای رقابتی دارن و از همه مهم تر، راهکارهایی رو بررسی کردیم که باهاشون می تونید این هزینه ها رو بیارید پایین و سود بیشتری از معاملاتتون ببرید.

یادتون نره، کارمزد پایین یه فاکتور خیلی مهمه، اما نباید تنها چیزی باشه که بهش نگاه می کنید. امنیت، نقدینگی، پشتیبانی و اعتبار صرافی، همه و همه مثل زنجیر به هم وصلن و اگه یکی از حلقه ها ضعیف باشه، ممکنه کل سرمایه تون به خطر بیفته. پس قبل از اینکه پلتفرم معاملاتی تون رو انتخاب کنید، یه ارزیابی جامع انجام بدید و همه این فاکتورها رو در نظر بگیرید. اینجوری با خیال راحت تر و با سود بیشتر، تو دنیای هیجان انگیز ارزهای دیجیتال قدم برمی دارید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نرخ کارمزد صرافی های ارز دیجیتال | مقایسه و راهنمای کامل" هستید؟ با کلیک بر روی ارز دیجیتال، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نرخ کارمزد صرافی های ارز دیجیتال | مقایسه و راهنمای کامل"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه