آفتاب نیوز :
دکتر منوچهر قارونی افزود: درد ناحیه معده در همه موارد به بیماری های گوارشی مربوط نمی شود، اگر درد معده هنگام پله بالا رفتن، فعالیت بدنی و عصبانیت تشدید شود، می تواند علل غیرگوارشی (قلبی) داشته باشد. افراد باید درد قفسه سینه را که با خوردن غذای سنگین بویژه کله پاچه تشدید می شود، جدی بگیرند.
وی با بیان اینکه دردی که با فعالیت ایجاد شود و با قطع فعالیت تمام شود به بیماری قلب مربوط می شود، اظهار کرد: هر دردی که از ناف به بالا از فک تحتانی به پایین چه جلوی بدن، چه پشت بدن در آقایان بالای 40 سال هنگام فعالیت و غذا خوردن ایجاد شود باید مدنظر قرار بگیرد. در خانم ها تا 50 سالگی انتظار نداریم درد قلبی یا درد کرونری وجود داشته باشد، چراکه هورمون های استروژن و پروژسترون عامل حفاظتی دارند.
این متخصص قلب و عروق در خصوص زمان بروز سکته زودرس در زنان و مردان تاکید کرد: سکته زودرس زمانی اتفاق می افتد که خانمی زیر 65 سال و مردی زیر 50 سال دچار سکته شود. البته سکته خانم ها زیر 65 سال می تواند بیانگر دیابتی بودن او باشد.
وی با اشاره به نقش استرس در ایجاد درد های قلبی یا آنژینی بیان کرد: شنیدن خبر های بد، هیجان و استرس موجب اسپاسم می شود. اسپاسم، هم در ایجاد درد های قلبی و هم سکته قلبی موثر است.
قارونی در خصوص زمان مراجعه افراد برای چکاپ قلب گفت: آقایان از 60 سال به بالا می توانند هر شش ماه یک بار اگر هیچ مشکلی نداشته باشند نوار قلب و اکو انجام دهند. اما از 40 سالگی، سالی یک بار مراجعه کافی است.
وی، درد قلبی را یک احساس گنگ دانست و افزود: بیمار اظهار می دارد باری سنگین روی سینه اش قرار دارد و ممکن است دستش را جمع کند و روی سینه اش قرار دهد. ناخوداگاه می گوید قلبم را چنگ می زنند. اگر بیمار 50 تا 60 سال دارد، سیگار می کشد و دیابت دارد این جور درد ها را نباید عصبی تلقی کنیم. درد های سوزشی بیشتر درد های عصبی ـ عضلانی است.
به گزارش تیتو، این متخصص قلب و عروق با بیان اینکه ارث در بروز مشکلات قلبی نقش دارد، ادامه داد: همه افراد بالای40 سال لازم نیست قرص آسپرین مصرف کنند؛ قبلا این پروتکل اجرا می شد که نتیجه آن بروز زخم معده و اثنی عشر در افراد بود. به همین علت دستورالعمل تغییر کرد و افرادی که بیماری جدی و سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارند باید آسپیرین مصرف کنند.
وی در خصوص علت درد سمت چپ قلب در سنین پایین (16 سالگی)، تاکید کرد: ممکن است پرولاپس دریچه میترال (افتادگی دریچه میترال) یا شلی دریچه میترال وجود داشته باشد. این افراد تنگی رگ ندارند و با اکو می توان متوجه این موضوع شد.
قارونی در گفتگو با رادیوسلامت به علت درد های ناحیه قفسه سینه، اشاره و خاطرنشان کرد: در صورتی که کلیه آزمایشات مثل اکو و تست ورزش مشکلی را نشان ندهد فرد باید به دکتر متخصص اعصاب مراجعه کند و یک نوار مغزی هم بگیرد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درد قفسه سینه را جدی بگیرید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درد قفسه سینه را جدی بگیرید"، کلیک کنید.