همایش رصدخانه ها و زیج ها به عنوان اولین همایش از سلسله همایش های آثار و ابنیه تاریخی و میراث مشترک ایران برگزار شد.
به گزارش تیتو همایش «رصدخانه ها و زیج ها» به عنوان اولین همایش از سلسله همایش های آثار و ابنیه تاریخی و میراث مشترک ایران در همکاری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با شرکت طرح و ایده دروازه ملل اول آبان ماه امسال در سالن اجتماعات وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.
در ابتدای این همایش که با حضور جمعی از منجمان تاریخ نگاران استادان نجوم مورخان پژوهشگران و علاقمندان به میراث فرهنگی ایران برگزار شد مریم پروینی دبیر اجرایی همایش ملی رصدخانه ها و زیج ها به ارائه گزارشی درباره چگونگی شکل گیری این همایش و تلاش هایی که برای برگزاری و شکل گیری ایده سلسله همایش های آثار و ابنیه تاریخی و میراث مشترک ایران صورت گرفته است صحبت کرد. سپس دکتر نادر کریمیان سردشتی که از استادان حوزه تاریخ و میراث فرهنگی و دبیر علمی این همایش است درباره فرصت گردهم آوردن جمعی از فرهیختگان این حوزه اهداف همایش و شیوه جمع آوری مقالات و دعوت از اساتید نجوم برای حضور صحبت کرد.
ابراهیم جودکی رئیس هیات مدیره شرکت برگزارکننده این همایش نیز به تبیین اهداف و ارزش های سلسله همایش های آثار و ابنیه تاریخی و میراث مشترک ایران صحبت کرد.
سپس تیزری از تمامی کتاب های موجود در حوزه اخترشناسی در کتابخانه وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی پخش شد که با استقبال مواجه شد. در ادامه بخش ارائه مقالات استادان و پژوهشگران به صورت سخنرانی آغاز شد.
سیدحجه الحق حسینی استاد دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نیز با موضوع «زیج ایلخانی» بهمن اکبری استاد دانشگاه و رایزن سابق فرهنگی در ازبکستان با موضوع «زیج الغ بیگ نماد تکنولوژی سمرقند» محمد عسگری محقق تاریخ علم و ساعت های آفتابی با موضوع «طرح ساخت و ماکت رصدخانه شهرری» نادر کریمیان سردشتی رئیس انجمن تمدن ایران با موضوع «نسخه های خطی رصدخانه و زیج ها» احسان الله شکراللهی رئیس انتشارات کتابخانه مجلس شورای اسلامی با موضوع «رصدخانه ها و زیج ها در آینه ادب فارسی» ماموستا جاسم کلاری محقق و پژوهشگر تاریخ نجوم در کردستان با موضوع «رصدخانه های اقلیم کردستان» و عباس افتخاری استاد معماری دانشگاه هنر و معماری تهران با موضوع «طراحی و اجرای کره های نجومی در علوم فضایی نوین» سخنرانی کردند. محمدحسین سنایی پور نیز پیام انجمن نجوم دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی را خواند.
پس از قرائت بیانیه همایش از سوی کریمیان سردشتی از تمام حاضرین با لوح تقدیر قدردانی شد.
در حاشیه این همایش کودک هنرمند خوشنویس «آریا صبوری» نیز اشعاری را در جریان برگزاری همایش در زمینه اخترشناسی نوشت و به حاضران اهدا کرد.
تمام مقالات ارائه شده در این همایش در قالب کتاب ویژه همایش رصدخانه ها و زیج ها منتشر خواهد شد.
پایان خبر تیتو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تاریخ رصدخانه های ایران مرور شد" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تاریخ رصدخانه های ایران مرور شد"، کلیک کنید.