حلوا ارده فراورده ای است که در کشور های خاورمیانه به خصوص در کشور های عربی و ایران رواج و محبوبیت بسیار زیادی دارد و بسیاری از کشور های عربی حلوا ارده را به صورت دسر برای مراسم و بعد از وعده غذای اصلی استفاده می کنند و در ایران بیشتر به عنوان صبحانه مصرف می شود.
دکتر حمید خسروی متخصص علوم و صنایع غذایی در گفتگو با تیتو می گوید: «حلوا ارده برخلاف باور عمومی که تصور می کنند این فراورده حاوی بیشترین میزان کنجد است اما نیمی از حجم این محصول حاوی شکر و به شدت افزایش دهنده قند خون و کالری زاست. این محصول از ارده یعنی دانه کنجد بو داده شده و آسیاب شده همراه با شربت قند و چوبک تهیه می شود. حلوا ارده به طور متوسط دارای ۵۰ درصد شکر ۲۵ درصد چربی و ۹ درصد پروتئین است و بافت نرم یا سفت آن به مقدار و نوع شیره یا شیرین کننده های مورد استفاده و برخی از افزودنی ها بستگی دارد و معمولا حلوا ارده های سنتی بافت سخت و سفت تری دارند.»
حلوا ارده رژیمی نداریم
باور نادرستی که در اذهان برخی مصرف کنندگان حلوا ارده در اثر تبلیغات نادرست عرضه کنندگان این فراورده ایجاد شده این است که فکر می کنند حلوا ارده های تهیه شده با شیره میوه ها در مقایسه با حلوا ارده شکری رژیمی و حاوی میزان قند پایین و نوعی محصول مناسب برای افراد دچار اضافه وزن و مبتلایان به دیابت هستند.
دکتر خسروی با رد این موضوع می گوید: «حلوا ارده تولیدشده با شیره های طبیعی مانند شیره انگور یا شیره خرما و توت به لحاظ محتوای قندی تفاوتی با حلوا ارده های شکری ندارند و همه حاوی حدود ۵۰ درصد قند ساده هستند که به سرعت سبب افزایش قند خون می شوند. البته شیره میوه ها حاوی آنتی اکسیدان ها مواد معدنی و ویتامین ها هستند که نسبت به شکر معمولی از ارزش غذایی بیشتری برخوردارند و صرفا از نظر ارزش تغذیه ای حلوا ارده های حاوی شیره های طبیعی تا حدودی انتخاب بهتری هستند.»
چوبک چیست؟
چوبک از گیاه چوبک یا صابونک به دلیل داشتن ساپونین ها (ترکیبات صابونی طبیعی) به حلوا ارده اضافه می شود. چوبک به ایجاد بافت و ظاهری جذاب و حجیم تر و پف کرده تر در حلوا کمک می کند و در عین حال طعم و عطر خاصی به محصول می دهد و همچنین می تواند به افزایش ماندگاری محصول کمک کند. چوبک از دیدگاه طب سنتی به عنوان یک ماده گیاهی با خواص درمانی ضدالتهابی ضدعفونی کننده و خلط آور است اما مصرف آن باید به میزان محدود باشد زیرا در دوز های بالا می تواند مشکلات گوارشی ایجاد کند.
کنجد محرک رشد کیست و توده های رحمی و سینه
حلوا شکری به دلیل داشتن کنجد می تواند حاوی ترکیباتی مانند لیگنان ها باشد که به عنوان فیتواستروژن عمل می کنند. فیتواستروژن ها می توانند در بدن به هورمون های استروژنی شبیه سازی شوند و در برخی شرایط ممکن است بر رشد توده ها و کیست های سینه و رحم وابسته به هورمون های جنسی تأثیر بگذارند. اما با توجه به میزان کنجد مورد استفاده در حلوا ارده و مقدار مصرف کم این فراورده نمی تواند برای این گروه از مصرف کنندگان مشکل ساز باشد. البته محدودیت مصرف به شدت شرایط فرد بستگی دارد و بهتر است با پزشک معالج مشورت شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "این افراد حلوا ارده نخورند" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "این افراد حلوا ارده نخورند"، کلیک کنید.