هوش مصنوعی و چالش های فیک نیوز ها

هوش مصنوعی و چالش‌های فیک‌نیوز‌ها

نشست تخصصی «هوش مصنوعی و چالش های فیک نیوزها» از پیش رویدادهای همایش ملی آینده تحولات رسانه در ایران، از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری تیتو، در این نشست لیلا وصالی، مدیرعامل انجمن سواد رسانه ای ایران، اظهارداشت: وقتی اوضاع آشفته در استفاده از فضای مجازی ایجاد شده و بنده به عنوان فردی که ارتباطات خوانده، اگر نتوانم از این شبکه ها استفاده کنم، چطور می توانم مسایل را تحلیل کنم؟ وقتی به عنوان یک مدرس به دانشجویان می گویم از فیلترشکن ها به خاطر خطراتی که دارد استفاده نکنند، چرا من استفاده کنم؟

وی افزود: افراد بزرگسال از ایمیل استفاده می کنند ولی استفاده از این فضا محدودیت سنی دارد. در کشورهای خارجی برای کودکان، آی پی های مخصوصی ایجاد می شود و دسترسی آنها به سایت های بزرگسالان بسته می شود. علاوه بر اینکه سکوها قانون های مخصوص به خود را دارد، کشورها هم قانون هایی را در نظر می گیرند. مثلاً سن استفاده از واتساپ 16 سال است. قانون، زمانی معنا پیدا می کند که فردبه فرد و گروه به گروه نباشد، نه اینکه در اختیار افراد خاصی قرار گیرد.

وصالی گفت: هوش مصنوعی موضوع جدیدی نیست اما چرا به یکباره این موضوع برجسته می شود؟ استفاده از اینترنت با مقاصد اقتصادی پیوند خورده است. ما با پدیده ای مانند ویکی پدیا مواجه هستیم و هنگامی که از هوش مصنوعی استفاده می کنیم، می دانیم خوراک آن، اطلاعات است و گروه ها را به تجارت الکترونیکی وا می دارد.

وی افزود: اگرچه هوش مصنوعی چالش هایی برای ما دارد و ایجاد مخاطره می کند اما وقتی با چالشی روبه رو شدیم، نباید آن را فیلتر کنیم. این روش، سطحی ترین و نازلترین نوع مدیریت است.

* سن استفاده از اینترنت به زیر چهار سال رسیده است

عضو هیات علمی دانشگاه طباطبایی اظهار داشت: سن استفاده از اینترنت به زیر چهار سال رسیده است. با نسلی به شدت هوشمند در کنار رسانه های هوشمند مواجه هستیم. ادبیاتی که هوش مصنوعی به ما ارایه می دهد از قبل در آن بارگزاری شده است و هر آنچه در هوش مصنوعی انجام می دهیم اطلاعات از قبل داده شده است و اینها در مدیریت دانش تاثیرگذار است و آیندگان از طریق این اطلاعات کشورها را می شناسند.

وصالی تاکید کرد: ما با رسانه های فیک (جعلی و تقلبی) مواجه هستیم. البته هنوز هوش مصنوعی نمی تواند در حوزه ادبیات خلاقیت داشته باشد. این حوزه پیچیدگی هایی دارد که براساس کشورهای مختلف، متفاوت است. هوش مصنوعی چون براساس اطلاعات داده شده به ما اطلاعات می دهد، فعلا نمی تواند تحلیل های زیادی داشته باشد. امروزه ما با استفاده از روش های ارتباطی با شبکه های مجازی به هوش مصنوعی دیتا (اطلاعات) می دهیم.

وی افزود: در اخبار غزه 140 خبرنگار به شهادت رسیدند که تعداد زیادی از آنها با (جی پی اس) گوشی ردیابی و مورد هدف قرار گرفتند. هر کشوری باید اطلاعات موردنیاز برای مردم خود را در هوش مصنوعی قرار دهد که مخصوص کشورهای خود باشد. در ترور شهید محسن فخری زاده با استفاده از گوشی هوشمندی که خانواده او استفاده می کردند، ردیابی و ترور شد و سرمایه کشور به راحتی از دست رفت.

مدیرعامل انجمن سواد رسانه ای ایران گفت: شرکت هایی در خارج وجود دارد که (دی کیو) دانش آموزان را اندازه گیری می کنند. آموزش و پرورش می تواند با این اطلاعات برای دانش آموزان برنامه ریزی کند اما اگر این اطلاعات در اختیار افرادی که نیت خوبی ندارند، قرار گیرد، از آن، سو استفاده می کنند. چرا باید ترس استفاده از اطلاعات در کشور ما وجود داشته باشد اما در خارج از کشور این موضوع وجود ندارد. برنامه ریزی برای دسترسی به اطلاعات باید انجام شود. فهم دسترسی افراد به اطلاعات نیاز به بررسی کارشناسانه دارد و مطالبه عمومی باید وجود داشته باشد. وصالی افزود: به دنبال این هستیم تا نتایج نشست ها را در یک مجله منتشر کنیم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هوش مصنوعی و چالش های فیک نیوز ها" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هوش مصنوعی و چالش های فیک نیوز ها"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه