دولت سیزدهم به سکان داری سید شهدای خدمت طی کمتر از یک دوره مسیولیت خود توانست 8770 واحد تولیدی راکد را احیا و 250 هزار میلیارد تومان سرمایه کشور را مولد کند؛ به نحوی که بسیاری از کارگران این کارخانه ها مانند هپکو و هفت تپه پس از حادثه اخیر در حسرتی سوزناک به سر می برند، اما ریل گذاری شهید رییسی از دوران ریاست قوه قضاییه تا ریاست جمهوری بستر تحقق شعار مقام معظم رهبری در راستای “جهش تولید و رفع موانع آن” را برقرار کرده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(تیتو)، دولت سیزدهم در سال 1400 یکی از اولویت های کاری خود را «رفع موانع تولید و ایجاد اشتغال» اعلام کرد، بر این اساس دستگاه ها و وزارتخانه های متولی، مامور شناسایی و رفع مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی کشور شدند. در همین راستا وزرا و روسای ادارات با حضور در کارخانه ها و بنگاه های اقتصادی از نزدیک پای صحبت های تولیدگران و صنعتگران نشستند تا دستور رییس جمهور مبنی بر احیای ظرفیت بلااستفاده حدود 40 درصدی بخش تولید و صنعت کشور را اجرایی کنند.
جهاد دولت سیزدهم برای رفع موانع تولید
رهبر معظم انقلاب در 15 فروردین ماه امسال(1403) با اشاره به واقعیات تلخ و شیرین اقتصادی کشور، افزودند: «مسایل شیرین متعددی هم وجود دارد که زیرساخت های وسیع در دست انجام، راه اندازی تعداد قابل توجهی بنگاه های نیمه تعطیل یا تعطیل، فعالیت هزاران مجموعه جوان و باانگیزه و باامید در شرکت های دانش بنیان و شکل گیری بنگاه های توانا و کارآمد در بخش خصوصی و مردمی، از جمله آنها است.»
بنا بر آمار دولت، در دو سال گذشته با بیش از 250 هزار میلیارد تومان سرمایه مردمی در 8 هزار و 400 واحد راکد و نیمه راکد در حوزه های صنعتی، کشاورزی، معدنی و خدماتی احیا شد، که حاصل این اقدامات، ایجاد 195 هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در سراسر کشور بوده است و با تداوم نهضت احیای واحدهای اقتصادی در سال جاری، 4 هزار واحد دیگر هم به چرخه تولید بازخواهند گشت.
احیای 8770 واحد تولیدی در دولت سیزدهم
«سید امیرحسین مدنی»، نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی، چند روز اخیر با بیان این که 8770 واحد تولیدی در دولت سیزدهم احیا شده است، گفت: «ماهیانه حدود 10 همت از طریق خط اعتباری به صنایع پایین دستی پتروشیمی و فولاد، منابع تزریق می شود که واحدهای نیمه فعال بسیاری نیز از این طریق احیا شده اند.»
«علی حسین رعیتی فرد»، معاون امور کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز اخیرا اعلام کرده است: «یکی از تاکیدات آقای رییس جمهور احیای بنگاه ها بود که نزدیک به 10 هزار واحد تولیدی احیا و فعال شدند، به نحوی که در حوزه وزارت کار و امور اجتماعی از ابتدای دولت تا پایان اسفند 1402، بیش از 300 واحد تولیدی مشکل دار با اهتمام ویژه آقای رییس جمهور احیا شد.»
بنابر اقدامات جهادی دولت در راستای احیای قابل توجهی از واحدهای تولیدی کشور، به گزارش چند استان در این زمینه می پردازیم:
بازگشت 48 واحد تعطیل به چرخه تولید در استان ایلام
به گفته «رضا محمد رحیمی» مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان ایلام، از ابتدای کار دولت سیزدهم تاکنون در این استان 48 واحد تعطیل و غیر فعال در حوزه صنعت و معدن احیاء و به چرخه تولید بازگشته است. همچنین 649 فقره جواز تاسیس و 120 فقره پروانه بهره برداری واحدهای تولیدی و صنعتی در دولت سیزدهم در استان ایلام صادر شده است، از سوی دیگر صدور مجوزات مذکور، زمینه اشتغال 1780 نفر را به صورت مستقیم و قطعی فراهم کرده است.
وی، ارایه مشوق های سرمایه گذاری های صنعتی در مناطق کمتر برخوردار را، بسیار مهم دانست و تاکید کرد: «تعداد 495 فقره پروانه بهره برداری صنعتی با سرمایه گذاری 300 هزار میلیارد ریال و 10 هزار نفر اشتغال در استان ایلام وجود دارد و 513 فقره جواز تاسیس در دست اجرا با سرمایه موردنیاز 770 هزار میلیارد ریال و پیش بینی اشتغال 17 هزار نفر در دست اجرا است که در صورت رسیدن به مرحله تولید می توانیم شاهد شکوفایی صنعتی در استان ایلام باشیم.»
جلوگیری از بیکاری 7800 نفر در استان مرکزی
با دستور رییس کل دادگستری استان مرکزی در 11 ماهه سال گذشته(1402)، تعداد 9 واحد تولیدی و صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل در شهر اراک به چرخه تولید بازگشته اند و از بیکاری 7800 نفر جلوگیری و برای 6500 نفر اشتغال جدید ایجاد شده و فرایند تولید و اشتغال در استان حفظ شده است.
در همین راستا، «حجت الاسلام جزایی»، رییس کل دادگستری استان مرکزی اظهار کرد: «استان مرکزی با برخورداری از سه هزار و 100 واحد تولیدی، صنعتی و صنایع بزرگ و مادر – تخصصی مرتبط با صنایع نفت و گاز، صنایع خودروسازی و قطعات خودرو، تولید آلومینیوم، نیروگاه حرارتی، پالایشگاه، پتروشیمی، صنایع شیمیایی، صنایع تبدیلی و غیره، از قطب های صنعتی کشور است. در سال گذشته(1402) مشکلات بیش از 150 واحد تولیدی صنعتی استان در حوزه های مختلف و به ویژه مباحث حقوقی و قضایی، پیگیری و با وجود مشکلات اقتصادی، از تعطیلی و ایجاد مشکل برای 72 واحد تولیدی و صنعتی در استان مرکزی ممانعت به عمل آمده است.»
استان اردبیل واحد صنعتی راکد ندارد
«سیدحامد عاملی» استاندار اردبیل در رابطه با فعالیت های واحدهای صنعتی این استان گفته است: «در دولت سیزدهم تلاش موثری انجام دادیم تا تمامی واحدهای راکد و تعطیل شده، تعیین تکلیف شده و به چرخه تولید بازگردند. بنابراین در حال حاضر هیچ واحد مهم صنعتی راکد و تعطیل شده در استان اردبیل نداریم. در این سه سال با رایزنی های ملی و استانی تلاش کردیم تا سرمایه گذاران واحدهای تولیدی را ترغیب و تشویق به ادامه فعالیت تولیدی کنیم و در کنار آن در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» سعی بر این است تا هیچ واحد تولیدی و صنعتی در این استان به رکود نینجامد.»
«اکبر بهنام جو» استاندار سابق اردبیل نیز در همین رابطه بیان داشته است: «با فعال شدن واحدهای تولیدی، فرصت اشتغال خوبی برای جوانان مناطق مختلف استان فراهم شده و ما جزو استان های موفق در کاهش نرخ بیکاری و افزایش ظرفیت های اشتغال موثر بودیم. آخرین واحدی که به چرخه تولید بازگشته، یک واحد تولیدکننده آب های طعم دار و نوشیدنی های شهرک آب نیر بوده که بعد از تعیین تکلیف به چرخه تولید بازگشته است.»
احیای 60 واحد صنعتی در استان زنجان با سرمایه گذاری 7 همتی
«مجید گلشنی» مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به این که تکمیل زنجیره های ارزش صنعتی – راهبردی استان زنجان در دولت سیزدهم بسیار مورد تاکید رییس جمهور شهید بود، گفته است: «احیای واحدهای راکد استان در دولت سیزدهم پیگیری و نتایج مطلوبی را در استان به همراه داشت و احیای 60 واحد صنعتی استان زنجان با اشتغال زایی 2392 نفر و سرمایه گذاری 7,439 میلیارد تومان در دولت سیزدهم موید تلاش های انجام شده در این بخش است.»
در آخرین سفر شهید آیت الله رییسی به استان زنجان، با اعلام آمادگی سازمان ها، شرکت ها و بنگاه های اقتصادی، 49 طرح با بیش از 26 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری مصوب شد تا در حوزه های مختلف عملیاتی شود. از اهم مصوبات اجرا شده در استان طی این مدت، تکمیل سد میرزاخانلو، آبگیری سد بلوبین و گازرسانی به واحدهای مسکونی و صنعتی، تکمیل مرکز سوانح و سوختگی بیمارستان آیت الله موسوی و تکمیل مدول دوم تصفیه خانه بود و همچنین 17 هزار مسکن حمایتی و زمین نیز تحویل مردم شد.
کارگران هپکو و هفت تپه در حسرت شهادت خادم الرضا(ع)
شهید رییسی زمانی که سکان دار دستگاه قضا بود، تمام قد پای مشکلات کارگران هفت تپه و هپکو ایستاد. در این رابطه «سید امیر میرناصری» فعال کارگری شرکت هپکو، گفته است: «بچه های هپکو، آیت الله رییسی را به عنوان یکی از دلسوزان واقعی این کارخانه می دانستند و اکنون حال و هوای عجیبی دارند. از دیروز بعد از ظهر که کارگران، خبر سانحه هلی کوپتر رییس جمهور را شنیدند، امیدهایی داشتند اما متاسفانه دقیقه به دقیقه از این امیدها کاسته و از امروز صبح نیز جوّ عجیب و بسیار سنگینی در کارخانه حاکم شد. هیچ کس دست و دلش به کار نمی رود و تقریبا اکنون کارخانه نیمه تعطیل شده است.»
همچنین «محمد خنیفر»، فعال کارگری شرکت کشت و صنعت هفت تپه نیز اظهار کرده است: «آیت الله رییسی در زمان ریاست قوه قضاییه به حرف های کارگران هفت تپه گوش کرد و زمانی که رییس جمهور شد نیز، پیگیری ها برای رفع مشکلات هفت تپه را ادامه داد تا این شرکت در اختیار یک مجموعه کاردرست قرار گیرد، خیلی خاطره با آیت الله رییسی دارم و این شهید کاری برای هفت تپه انجام داد که فقط از یک منجی تمام عیار برمی آمد.»
پایان خبر تیتو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "احیاء و نجات واحدهای تولیدی راکد در دولت شهدای خدمت" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "احیاء و نجات واحدهای تولیدی راکد در دولت شهدای خدمت"، کلیک کنید.